Zbog pijanstva i sudara Dalmatinac kažnjen s 22.300 kn i uzeli mu dozvolu na dvije godine, pijanice za upravljačima auta i u Zagrebu

U Posedarju Dalmatinac vozio s 3,22 promila u krvi, izazvao prometnu nesreću pa pobjegao. I Prigorac je u zagrebačkom Retkovcu vozio pijan, bez pojasa i bez vozačke dozvole. Kažnjen je s 22.300 kuna te zabranom upravljanja na dvije godine.

Zbog pijanstva i sudara Dalmatinac kažnjen s 22.300 kn i uzeli mu dozvolu na dvije godine, pijanice za upravljačima auta i u Zagrebu Pixabay
18. 8. 2021

Jedan je vozač jučer izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 3,22 g/kg, a drugi vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.06 promila, javlja Policijska uprava Zadarska.

Jučer, 17. kolovoza u 20.45 sati na DC-08 u Posedarju, 48-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 3,22 g/kg, upravljao osobnim automobilom Renault zadarskih registarskih oznaka, kojom prilikom je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Ubrzo je pronađen od strane policijskih službenika te doveden u službene prostorije policije. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, vozač je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz Optužni prijedlog danas prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Noćas u 01.20 sati u Biogradu, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 47-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Opel zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg. Vozač je isključen iz prometa, priveden u prostorije polciije te će danas uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti prepraćen na  Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Ni u Zagrebu nije manjkalo pijanaca za upravlječem automobila.

U ponedjeljak, 16. kolovoza 2021. godine u 18.20 sati, 51-godišnjak upravljao je osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se kolnikom ulice Retkovec VII. u smjeru sjevera za vrijeme dok je u krvi imao alkohola od 2,86 g/kg, nije koristio sigurnosni pojas, a također mu je i vozačka dozvola bila oduzeta (neobavljen izvanredni nadzorni liječnički pregled).

Dolaskom do kućnog broja 117, prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Iz tog razloga, vozač uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja. Sljedećeg dana priveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proveden prekršajni postupak.

Presudom Općinskog prekršajnog suda, zbog počinjenih prekršaja proglašen je krivim  te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od  22.300 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 24 mjeseca.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.