U Italiji preko 73 tisuće tvrtki obustavilo poslovanje i zatvorilo svoje prostore

Talijanski ured za statistiku Istat objavio je u ponedjeljak podatak da je oko 73 tisuće talijanskih tvrtki obustavilo svoje poslovanje tijekom pandemije koronavirusa.  

U Italiji preko 73 tisuće tvrtki obustavilo poslovanje i zatvorilo svoje prostore Unsplash
15. 12. 2020

Istat je od kraja listopada do sredine studenog proveo anketu u kojoj je sudjelovalo oko milijun talijanskih tvrtki. Prema rezultatima tog istraživanja, najveći dio zatvorenih tvrtki otpada na mikropoduzeća, odnosno tvrtke s manje od devet zaposlenih. 

Većina zatvorenih tvrtki, odnosno njih oko 55 tisuća, navelo je da planira ponovno pokrenuti svoje poslovanje, dok je njih 17.500 izjavilo da nema namjeru to učiniti. Među najpogođenije tvrtke ubrajaju se prije svega manje trgovine, hoteli, kladionice i teretane.

Istat je objavio i podatak da je od lipnja do listopada ove godine više od dvije trećine talijanskih tvrtki zabilježilo pad prometa u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a 61,5 posto njih očekuje dodatne gubitke od prosinca do veljače.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.