PEVEX ne smije koristiti ime PEVEX! Vujnovac i Radić na aparatima, Zdravko Pevec dobio još jednu pravosudnu bitku, a u postupku je i proces za proglašenje stečaja ništavnim

VIDEO: Zdravko Pevec dobio je još jedan spor s PEVEX-om! - Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu. A ni snagu i volju da se borim za pravdu, za imovinu, za pravo na svoje ime!

Nakon što je Državni zavod za intelektualno vlasništvo donio zabranu korištenja imena PEVEX, pred koji dan Zdravku Pevecu za pravo je dao i Upravni sud, a u procesu je i proglašenje odluke o stečaju bivše kompanije Zdravka Peveca ništavnom.

Najbogatiji Hrvat i njegova družina ne smiju koristiti ime „PEVEX“ zbog ove dvije važne odluke krovnih hrvatskih institucija, ali i zbog procesa u kojem Zdravko Pevec traži vraćanje „oduzetog vlasništva“.
PEVEX ne smije koristiti ime PEVEX! Vujnovac i Radić na aparatima, Zdravko Pevec dobio još jednu pravosudnu bitku, a u postupku je i proces za proglašenje stečaja ništavnim Dražen Kocijan Kocka / screenshot
27. 1. 2023

Zdravko Pevec dobio je još jedan spor s PEVEX-om! Nakon Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i visoki sud potvrdio da PEVEX nema zaštićeno, ni ime, a ni žig. Pavao Vujnovac, najbogatiji Hrvat i njegova družina ne smiju koristiti ime „PEVEX“ zbog ove dvije važne odluke krovnih hrvatskih institucija, ali i zbog procesa u kojem Zdravko Pevec traži vraćanje „oduzetog vlasništva“.

Zdravko Pevec: - Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu. A ni snagu i volju da se borim za pravdu, za imovinu, za pravo na svoje ime!

 

Nekad veliki gazda, a danas mali čovjek u borbi za pravicu obratio se brojnim medijima s molbom za objavom novih detalja vezanih uz zaštitu imena Pevec i PEVEX.

Odlučio se na tako što posebice zato što u nemalo intervjua koji se objavljuju u posljednje vrijeme, gospodin Pavao Vujanac tvrdi kako će prodati i za pola milijarde eura tvrtku koja mu  je oteta i koja je bila u njegovu stopostotnom vlasništvu. Spominju se njemački OBI i druge ugledne svjetske tvrtke kao potencijalni kupci i ne bih volio da ni njima, baš kao ni njemu ne učine još veću štetu.

Evo što je napisao:

- Naprosto želim upozoriti javnost, ali i potencijalne kupce da se navedena trojka samnom spori u dvadesetak parnica i da sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako je najviša hrvatska institucija za zaštitu intelektualnog vlasništva presudila da ime PEVEX nemaju pravo koristiti, a da Upravni sud nije uvažio njihovu žalbu, već je potvrdio odluku DZIV-a.

Neće tako lako ići prodaja PEVEX-a, jer Zdravko Pevec je dobio još jednu važnu pravosudnu bitku

Iznimno sam zadovoljan i presretan ovom najnovijom odlukom. Nova godina za mene je započela odlično. Dobio sam još jednu pravosudnu bitku koja mi daje snagu da ispravim nepravde koje su mi nanesene, da vratim imovinu i ono najvažnije da sperem ljagu sa svojeg imena. Sve je razvidnije kako su me brojni, a ne samo navedena trojka, razbaštinili i obespravili, kako je stečajni upravitelj kao na pladnju, za budzašto, isporučio moju firmu novim vlasnicima. To im nije bilo dovoljno te su nastavili biti krajnje bahati i drski, koristeći se mojim imenom, mojom reputacijom i mojom poslovnom tradicijom. Jurica Lovrinčević je u nemalo navrata sam sebi skočio u usta govoreći  kako nema ničeg spornog u tome što koriste ime Pevex, jer ono najbolje odražava „kontinuitet i vrijednosti“ koje su krasile od osnutka ovu kompaniju. Ma zamislite molim vas, oni i danas misle da mogu bez posljedica koristiti moje ime. Stoga i nije čudo, što je prvo na moju stranu stao Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a sad i Upravni sud. Pa nisu oni toliko naivni. Dajte si samo zamislite da nekom pametnjakoviću dođe na um da u Sjedinjenim Državama pokuša pokraj Coca Cole, zaštititi ime Coca Colex. Pametnom dosta, ali očito ne i onima iz novog PEVEX-a koji se i dalje kiti tuđim perjem i koji žele preprodajom moje kompanije višestruko zaraditi i potom se izgubiti. E neće im to proći!

Sad je i odlukom Upravnog suda razvidno kako tvrtka „PEVEX“ nema ni jedan jedini zaštićeni znak

 Uz sve to, medijskim presingom žele stvoriti privid kako je riječ o čistim poslovima, no pri tome ne govore kako žele prodati „PEVEX“ po 30 puta višoj cijeni od knjigovodstvene vrijednosti. Uz sve to tako bi se domogli ogromnog ne pripadajućeg novca, jer domogli su je se za svega tridesetak milijuna eura, a sad traže pola milijarde. Da sve bude još apsurdnije, oni su znali što kupuju za siću jer moja je firma prije stečaja vrijedila 4 milijarde kuna! „Kupili“ su Pevec za sitniš i znali su da on vrijedi višestruko više i sad tu nečasnu rabotu žele papreno naplatiti. Cijena od pola milijarde eura zapravo je pravi pokazatelj koliko je „Pevec“ vrijedio prije nego što ga je stečajni upravitelj „raskrčmio“ i jeftino isporučio na pladnju ekipi. Teško će im to proći, pa iako se zvali Vujnovac, Lovrinčević, Radić…

Tako dalje neće ići, ili ćemo se nagoditi ili će svi izgubiti jako puno novaca

Mislili su kako će žalbom Upravnom sudu uspjeti u naumu da bez posljedica koriste ime PEVEX, no grdo su se prevarili. Odbijena je prijedlog PEVEX-a da tužba koju su pokrenuli protiv rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, kojim je poništen njihov žig PEVEX  Z20190554. Sud je tako odlučio da rješenje Zavoda za intelektualno vlasništvo i dalje ima puni učinak i to bez obzira na to što je protiv tog rješenja PEVEX pokrenuo Upravni spor. Za mene to znači da i dalje mogu slobodno komunicirati da PEVEX nema zaštićen niti jedan žig PEVEX.

Meni je iznimno drago bilo pročitati i izjave iz PEVEX-a prema kojima su oni spremni i razgovarati sa mnom, da se žele dogovoriti. Manje sam bio sretan s načinom na koji to rade i sugestijama „da mi žele sve najbolje u poslovanju kako bi im vratio dug“. Uz to su mi poručili i da su spremni na razgovore i mirno rješavanje sudskih sporova, njih 25 koliko su ih oni nabrojali, ali po pravomoćnim sudskim rješenjima.

Prvo ja bih sugerirao svoj trojici, Pavi Vujnovcu, Jurici Lovrinčeviću i Mario Radiću da si uzmu drugo odvjetničko društvo umjesto „Vukića i partnera“ iz Rijeke i da im oni pregledaju sve predmete i sporove koji se vode sa Zdravkom Pevecom pa da se otrijezne i da im realno kažu u kojoj su nezavidnoj situaciji.

Izrazili su u medijima da su spremni na razgovore i da se riješe sporovi i da je njima u interesu samo dobro poslovanje firme. I sam mislim tako!

Ni ja se nikada nisam tužio dok mi nisu oteli firmu. Otimačinu je pokrenuo Darko Šket, stečajni upravitelj koji se danas skriva u mišjoj rupi i moli Boga da svi zaboravimo kako je „raščerečio“ moju kompaniju i isporučio je za bagatelu privilegiranima.

Svi oni su me natjerali da danas vodim raznih skoro 50 sporova, od čega 25 sudskih s 20 odvjetnika širom Hrvatske. Mogu se pohvaliti, dosta uspješno.

Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu. A ni snagu i volju da se borim za pravdu, za imovinu, za pravo na svoje ime!

Zdravko Pevec dobio je još jedan spor s PEVEX-om! Nakon Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i visoki sud potvrdio da PEVEX nema zaštićeno, ni ime, a ni žig. - Zdravko Pevec ustrajao u borbi za vraćanjem imena i uspio u naumu da Pevex ne smije koristiti ime Pevex

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.