- Od Pevexa ćemo se obraniti i vratiti ćemo ime, čast, obraz i imovinu! Poništen im je žig, moraju platiti troškove, a naši odvjetnici već rade i reagirati će na Pevexovu tužbu Upravnom sudu

VIŠNJA I ZDRAVKO PEVEC OBRISALI POD S PEVEXOVIM PRIOPĆENJEM! Nakon što je Pevex negirao i reagirao na vijest Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo prema kojoj im je poništen žig Pevex, što je prva stepenica i prema novoj promjeni imena oglasio se i bračni par, a napisali su i priopćenje medijima i javnosti:

Prema odluci DZIV-a, veli Zdravko Pevec:

Pevexu je poništeno korištenje žiga i to po dvije moje tužbe. Sve je savršeno jasno, a njihova reakcija je ništa drugo nego zamagljivanje istine i stavranje muteži. Što su oni spremni napraviti sljedeće, da možda umjesto Coca Cola registriraju brend Coca Colax? E, neće im proći ni jedno, ni drugo!

Činjenica je da vodimo više sporova, no jednako je tako i činjenica to što je napisao DZIV: - "Zavod je na koncu utvrdio da treba u cjelosti usvojiti prijedlog podnositelja (Zdravka i Višnje Pevec) za proglašenje ništavnim žiga u figurativnom obliku broj Z20190554!

Pavo Vujnovac, Mario Radić, Jurica Lovrinčević shodno odluci DZIV-a ne smiju koristiti žig Pevex. Navedena trojka je nakon stečaja Peveca bila na čelu skupine onih koji su izvlastili iz ogromne kompanije bračni par i nastavili s uspješnim poslovanjem. Na odluku DZIV-a nemaju se pravo žaliti, no imaju pravo na tužbu Upravnom sudu koji donosi pravorijek. Taj postupak je u tijeku.

- Od Pevexa ćemo se obraniti i vratiti ćemo ime, čast, obraz i imovinu! Poništen im je žig, moraju platiti troškove, a naši odvjetnici već rade i reagirati će na Pevexovu tužbu Upravnom sudu Borut Černelić / Start
17. 9. 2022

Nakon što je Pevex poslao svoje obrazloženje negirajući izjavu Zdravka i Višnje Pevec da im prijeti nova promjena imena i žiga oglasio se sam bračni par koji tvrdi kako kompanija koja im je oduzela sve pokušava mutiti vodu, zamagliti istinu, učiniti sve da fokus s tako jednostavne i jasne odluke razvodne i bagateliziraju. Evo što su oni poslali medijima:

- Prema odluci DZIV-a Pevexu je poništeno korištenje žiga i to po dvije moje tužbe. Državni zavod za intelektualno vlasništvo najznačajnija je nacionalna institucija koja regulira područje zaštite imena, žigova, patenata.
Na njihovo rješenje moguće je Upravnom sudu poslati tužbu, no u ovom slučaju teško je i za pretpostaviti da takvo uzurpiranje imena i žiga može završiti drukčijim epilogom nego da Pevex, nakon što je već promijenio ime Pevec promijeni i ime Pevex.
Tako što da naprave u Sjedinjenim Državama, ili bilo gdje u civiliziranoj Europi pošteno bi im narušilo ugled. Možda bi im ne samo oduzeli pravo na korištenje žiga i imena, već bi ih kaznili i milijunskim iznosima, čak i zabranili sve gospodarske aktivnosti.

- Promijene jedno slovo i misle da su riješili problem. Ma zamislite molim vas da to probaju napraviti u SAD-u s Coca Cola brendom, da umjesto zadnjeg slova a stave x, da pri tome ne promjene ni crvenu boju, ni fontove, da se prave grbavi. Što mogu sljedeće po toj njhovoj logici napraviti. Registrirati ime Coca Colax? E neće im proći otimanje hrvatskih, a ni američkih, a i civilizacijskih parava. Natjerat ću ih na pregovore, inače će pretrpjeti nezamislivu štetu! Teško je i pomisliti da ovakvu drsku "otimačinu" naš Upravni sud može legalizirati i ozakoniti.
Mi ćemo čekati odluku Upravnog suda, no već sada naši pravnici poduzimaju radnje da nam se vrate četiri najbitnije stvari:

Ime
Čast
Obraz
Imovina


Pevexovo priopćenje nije ništa drugo nego mućenje vode, rasplinjavanje tako jednostavne odluke i istine, te prodavanje magle.
Rješenja Državnog zavoda eksplicite govore kako je Pevex dužan prestati koristiti žig Pevex, kako na ime troškova moraju platiti 7500 kuna.
Nema smisla zamarati u ovom trenutku javnost s brojnim našim sporovima koji uglavnom imaju isti nazivnik, otimačina kompanije, imena i imovine nekadašnjih većinskih vlasnika, gdje. Višnje i Zdravka Peveca.
U slučaju da Vas i tako što zanima stojimo Vam na raspolaganju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.