Invazija na pomolu!!! Kineski "električari" preplaviti će Europu! Neizvjesna sudbina europske autoindustrije

Još jedan kineski električni pohod na Stari kontinent, ovaj put uz blagoslov velikog auto koncerna
 

Leapmotor International šalje prvu seriju električnih vozila iz Kine u Europu, prvi modeli bit će C10 i T03.

Invazija na pomolu!!! Kineski "električari" preplaviti će Europu! Neizvjesna sudbina europske autoindustrije Leapmotor International
2. 8. 2024

Napisao: Matjaž Gregorić

Leapmotor International, zajedničko ulaganje grupe Stellantis s 51% vlasničkog udjela) i kineskog Leapmotora, isporučio je prvu isporuku električnih SUV vozila C10 i automobila T03 iz zemlje svile u Europu. Iz Šangaja u Kini kreću prema europskim lukama, a odatle će biti isporučeni trgovcima, kojih će do kraja godine biti 200. Leapmotor je četvrti najveći kineski proizvođač novih energetskih vozila u Kini , na temelju prodaje ovog lipnja. "Od prve polovice srpnja, Leapmotor je prodao ukupno više od 400.000 električnih vozila u Kini", rekao je osnivač, predsjednik i izvršni direktor Leapmotora Zhu Jiangming. "Kina je najveće i najkonkurentnije tržište električnih vozila na svijetu, a od samog su početka C10 i T03 dizajnirani da zadovolje visoke standarde globalnih kupaca."

C10 je Leapmotorov prvi globalni proizvod izgrađen prema globalnim standardima dizajna i sigurnosti. Obiteljski orijentirani crossover ima domet od 420 kilometara prema WLTP-u. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.  Leapmotor T03 je mali urbani butik automobil s pet vrata i većim unutarnjim prostorom. Osim elegancije, nudi i užitak u vožnji te ima WLTP domet od 265 kilometara. Prvo mjesto u studiji J.D. Initial Quality Study. Snaga u segmentu malih električnih automobila.

Još nije poznato kako će Leapmotor proći na hrvatskom tržištu; uvozom bi se, očekivano, trebala pobrinuti jedna od tvrtki iz grupacije Emil Frey, no potencijalni uvoznici za sada su još obavijeni velom šutnje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.