Coca Cola, dva mala piva i račun od... 19 eura! Stranci zgranuti cijenama pojedinih ugostitelja u Hrvatskoj, a njihov je odgovor: "Vidi, mi smo..."

- "Dobro je da nisam naručio pivo Guinnessa za 10 eura", šokantno je turističko iskustvo Jake iz Maribora u Dalamciji. Tko će te ljubiti, hrvatsko more... O, vole ga mnogi. No, sve je više onih koji će si to ubuduće po svemu sudeći moći priuštiti samo "prstom na karti"!

Coca Cola, dva mala piva i račun od... 19 eura! Stranci zgranuti cijenama pojedinih ugostitelja u Hrvatskoj, a njihov je odgovor: "Vidi, mi smo..." Bralec Metropolitana
31. 7. 2023

Srpanj je pri kraju, kolovoz je tu, a na slovenskim cestama... kaos! Svi hrle na jug, horde turista iz cijele Europe valjaju se prema Hrvatskoj. Naši južni susjedi svakako vrve od sreće, mnogi i od... brojeva. Prije svega one u kasi. Turizam je zlatni rudnik u Hrvatskoj, i to s pravom; imaju prekrasnu dugu obalu, ugodno more i bezbroj jedinstvenih kutaka duž cijele obale Jadranskog mora. No iako će se mnogi složiti da Hrvatska bez sumnje vrijedi, s uvođenjem eura neki su u želji za zaradom i više nego očito pretjerali. I drastično su pretjerali.

Sigurni smo da vam već idu na živce priče i anegdote stranih turista o tome kako je u Hrvatskoj sve smiješno skupo. No, ovoga puta objavljujemo priču našeg čitatelja koji se s djevojkom provodi u Dalmaciju, točnije na jednom od najpopularnijih otoka među tamošnjim turistima.

Nakon ugodno provedenog dana na plaži, dvoje zaljubljenih odlučilo je na šetnja obalom navečer, kad su im noge bile umorne, sjeli su u jedan od barova. - "Nismo ni gledali gdje sjedimo. Svidjelo nam se na prvi pogled, puštali su ugodnu glazbu, atmosfera je bila dobra. Ja sam popio dvije male pive, moja djevojka jednu kolu. Kad smo dobili račun, ali... šok!", požurio nam je objasniti naš čitatelj Jaka iz Maribora, koji je za tri pića morao izdvojiti vrtoglavih 19 eura!

"Naravno da sam platio, a što drugo. Greška mi je bila što nisam prvo pogledao cjenik. No, gurnuo sam konobara za rukav i pitao ga zar oni stvarno ne misle da malo pivo košta sedam eura previše - dobro je da nisam naručio Guinnessa za 10 eura - a Coca-Colu za pet eura," nastavio je slovenski turist, koji je dobio prilično oštar odgovor da su "cijene takve kakve jesu, da je ovo također dio ljetnog turizma i da svakako možete dobiti jeftinije pivo - u Konzumu"... Konobar je navodno sugerirao da "mi smo samo dali takve cijene i kao što vidite, ako pogledate oko sebe, nisu previše visoko za mnoge".
 

Vjerujemo da je takvih priča bezbroj, no vrijeme je već takvo da ćemo se jednostavno morati pomiriti s činjenicom da su prošla vremena kada je ljetovanje na hrvatskom Jadranu i ujedno sve ono što ide uz to je bilo dostupno svima. Sve se više čini da će si to u budućnosti moći priuštiti samo oni koji imaju malo više novca. Pa svi ostali će uvijek imati Konzum...

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.