Dvije kuglice sladoleda 17 eura! Što je previše, previše je: "Volim Hrvatsku, ali ove cijene..."

Kornet sladoleda za 17 eura, koktel za 10... Pohlepni ugostitelji rastjeruju turiste svojim bezobrazlukom! Pa gdje toga ima - u Opatiji i posvuda na HR Jadranu.

Hrvatsko more više nije "dostupna, jeftina" opcija i mnogi kreću u istraživanje drugih destinacija.

Dvije kuglice sladoleda 17 eura! Što je previše, previše je: "Volim Hrvatsku, ali ove cijene..." TikTok/mirza.mustafagic
10. 7. 2024

Iako je odmor u Hrvatskoj još uvijek "jeftini luksuz" za, recimo, posjetitelje iz SAD-a i drugih bogatijih zemalja, domaći i turisti iz zemalja bivše Jugoslavije sve su očajniji zbog vrtoglavog rasta cijena, koji je dodatno ubrzao prelazak na euro očito će se morati polako pomiriti s činjenicom da hrvatsko more više nije "dostupna, jeftina" opcija i krenuti u istraživanje drugih destinacija. Problem, naravno, nisu samo cijene smještaja, već i hrane i pića, jedno od primorskih mjesta gdje su cijene jako skočile je obližnja Opatija. Društvenom mrežom TikTok Molim?"

Sve to kaže Mustafagić u videu dok snima cjenik slastičarne na kojem najjeftiniji "štos" košta 15 eura.

"Još uvijek ću doći jer je more stvarno najljepše, ali ne mogu zaobići činjenicu da je stvarno skupo. Slažete li se?"

Slično je pitao TikToker i drugdje na hrvatskoj obali, neki su ga upozorili da je sjeo u slastičarnicu hotela s pet zvjezdica, no većina se složila da su cijene u svakom slučaju previsoke , potvrđuju to i iskustva naših čitatelja: jedan je samo pivo i sok u Opatiji platio desetak eura, dok nam se drugi javio s jednog od hrvatskih otoka, gdje su ga iznenadile visoke cijene koktela u " normal" pizzeriji uz plažu, koje su više poput cijena u najprometnijim lokalima u centru Ljubljane.
 

Za popularni "spritz" Aperol i Hugo morao bih izdvojiti čak 8,80 eura (prosječna cijena u centru Ljubljane trenutno je između šest i sedam eura, u Italiji je još oko pet), za još jedan klasik ljetni koktel, mojito, čak i više od deset eura, a najskuplji kokteli koštaju gotovo 13 eura.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.