Došli su pokoriti automobilističku Europu! Kinezi ni manje ni više nego u Parizu s jednim jedinim ciljem - postati No.1 i na Starom kontinentu

U glavnim ulogama u Parizu su BYD, Dongfeng, Leapmotor i Xping. Glavni grad Francuske od danas je najvažnije poprište automobilske bitke Kine i Europe.

Počinje jubilarni 90. Paris Motor Show s brojnim europskim i kineskim premijerama.

Došli su pokoriti automobilističku Europu! Kinezi ni manje ni više nego u Parizu s jednim jedinim ciljem - postati No.1 i na Starom kontinentu Benoit Tessier / Reuters / Pixell
14. 10. 2024

 
Dok su organizatori nekih sajmova automobila, poput Ženevskog, već najavili kraj, Pariški autosalon je, čini se, ponovno u usponu. Osim brojnih njemačkih i francuskih proizvođača, Kinezi ove godine novim modelima žele skrenuti pozornost na sebe.

Da nema Dacije i super Bistera Europljani bi tanko kakili.

Sajam automobila u Parizu tradicionalno je bio važan događaj za europske proizvođače automobila, a na neki način mogao bi se pokazati još važnijim ove godine jer zapadni proizvođači predstavljaju nove modele čiji je cilj zadržati sve agresivnije kineske konkurente.

Mondial de l'Automobile 2024.

I ovogodišnji Mondial de l'Automobile održat će se u kongresnom centru Porte de Versailles od 14. do 20. listopada. Kao i s drugim velikim sajmovima automobila u proteklih nekoliko godina, neka velika imena će nedostajati, ali Sajam automobila u Parizu 2024. bit će velik, s desecima drugih marki koje će se natjecati za pozornost. 

U glavnim ulogama u Parizu su BYD, Dongfeng, Leapmotor i Xping

A to će uključivati ​​neka imena koja zapadnim kupcima možda još nisu poznata, kao što su BYD, Dongfeng, Leapmotor i Xping. Kineski izvoz automobila se više nego upeterostručio od početka desetljeća, i dok trenutno imaju samo 3 posto tržišnog udjela, mogli bi skočiti na 15 posto u sljedećih nekoliko godina.

Europska unija je prošli tjedan izglasala uvođenje novih carina na električna vozila kineske proizvodnje ako vlada u Pekingu ne smisli vlastito rješenje za usporavanje ovog rasta do 31. listopada. No, nije jasno hoće li to zatvoriti vrata Kinezima, koji se žele nastaviti etablirati s novim modelima po sniženim cijenama.

Sve automobilske vijesti okupljene su u četiri kategorije članaka koje možete pronaći ovdje, na web stranici Mondial de l’Auto. Uz Auto News, najnovije najave, novi modeli i nadolazeći konceptni automobili za vas neće skrivati ​​nikakve tajne!  Auto Pratique okuplja sve najnovije savjete i novosti o financiranju, uslugama, održavanju i sigurnosti vašeg automobila. Auto Passion je sve o dizajnu, performansama, moto sportu, esportu, kolekcionarstvu, restauraciji, ludim projektima… Ukratko, svemu što automobilizam čini tako uzbudljivim. Konačno, s Auto Mondialom, bilo da se radi o datumima, popisu izlagača, štandovima proizvođača, otkrivenim novim automobilima, programu događanja ili praktičnim informacijama, možete biti sigurni da nikada nećete propustiti nijednu službenu objavu sa sajma.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.