Čeka se spektakularno sučeljavanje velike petorke! SRAZ TITANA - kvintet iz 1. izborne jedinice!

Plenković poželio Milanovića, a dobio Kolakušića, jednako odličnog oratora i novu super zvijezdu suverenista te njih još troje sjajnih suparnika!

TKO ĆE BITI NAJUVJERLJIVIJI? Prva petorka iz 1. izborne jedinice! Andrej Plenković na Mariju Selak Raspudić, Mislava Kolakušića, Arsena Bauka, Sandru Benčić... Ovo su nositelji 5 najvažnijih lista u Zagrebu 1. Kakav bi to samo okršaj bio da Ustavni sud nije presudio Zoranu Milanoviću?

- Najzanimljiviji sraz kandidata baš u Zagrebu! Svjetla reflektora najviše će njih obasjavati! HRT, RTL, Nova TV..., što se čeka?

Pročitajte u Startu sve o sučeljavanju, svaki dan novi sraz u novoj izbornoj jedinici...

Čeka se spektakularno sučeljavanje velike petorke! SRAZ TITANA -  kvintet iz 1. izborne jedinice! Start
5. 4. 2024

Spektakularno sučeljavanje velike petorke, no i ovako neće nedostajati žara, oni neće biti olimpijski pobjednici no u Sabor sasvim sigurnno idu.
TKO ĆE BITI NAJUVJERLJIVIJI? Prva petorka iz 1. izborne jedinice! Andrej Plenković na Mariju Selak Raspudić, Mislava Kolakušića, Arsena Bauka, Sandra Benčić... - Najzanimljiviji sraz kandidata baš u Zagrebu! Svjetla reflektora najviše će njih obasjavati!

Ovo su nositelji 5 najvažnijih lista u Zagrebu 1. Kakav bi to samo okršaj bio da Ustavni sud nije presudio Zoranu Milanoviću?
Ova petorka sasvim je izgledno kako će izboriti svoje mjesto u Saboru! Koliko će još njih povući sa sobom? Na prošlim izborima i ljevica i desnica imali po su 6 pobjednika a 1 je pripao centru!

.U ovoj našoj prvoj, od 12 sličnih objava, bavimo se 1. izbornom jedinicom, onom zagrebačkom koja osim grada Zagreba obuhvaća sjeverozapadni dio Zagrebačke županije te dio centra i zapada Grada Zagreba. Upravo će najviše pozornosti i svjetla reflektora biti uprte u nju, jer tu će na listi HDZ-a na mjestu broj 1 biti lider HDZ, Andrej Plenković.

Na njoj bi bio i Zoran Milanović da mu kojem slučajem Ustavni sud nije zabranio da se kandidira. No i bez njega bit će to sraz političkih divova. Kakav bi bio da je tu i aktualni predsjednik države možemo samo pretpostaviti. Umjesto Zorana Milanovića na koalicijskoj listi SDP-a bit će tako Dalmatinac, Bračanin Arsen Bauk. Listu Mosta predvodit će jedna dama, Marija Selak Raspudić, onu Možemo Tomislav Tomašević, a Domovinskog pokreta i stranke Pravo i Pravda rođeni Zagrepčanin Mislav Kolakušić. Sasvim sigurno kako će eurozastupnik biti No.1 na listi Prava i Pravde, a sve je izvjesnije kako će u 1. izbornoj listi zastupati i interese Domovinskog pokreta. Mario Radić, zamjenik predsjednika DP jučer je na RTL televiziji izjavio kako će njihov špicem kandidat u Zagrebu biti baš nekadašnji sudac Trgovačkog suda u Zagrebu.

 

Za svaku izbornu jedinicu predstavit ćemo po 5 najizglednijih kandidata za prvo mjesto na kandidacijskoj listi koja imaju najveće šanse da izbore mjesta u Saboru. Hoće li to svima ovima s prve liste koje smo istakli naravno da ovisi o biračima.
Na prošlim izborima koji su održani 2020. godine čak je osam stranaka imalo svoje zastupnike u Saboru. Iz SDP-a u parlament je ušlo njih dvoje, no i Davor Bernardić, baš kao i Nikša Vukas preletjeli su Socijaldemokrate. Na taj način SDP nije imao ni jednog zastupnika iz 1. izborne jedince u Saboru. Interese ljevice zastupaju još i troje članova Možemo, te Daliija Orešković iz SsIP-a. Od 14 izabranih zastupnika 6 njih je došlo s ljevice. Iz HDZ-a tu su Željko Reiner, Ljubica Lukačić (zamjenica Andreja Plenkovića) te Ivan Ćelić koji je pak zamjenik Nine Obuljen Koržinek koja je ministrica kulture. Kao četvrti s desnice tu je Zlatko Hasanbegović koji je iz Bloka, ali bio je na listi Domovinskog pokreta. Neovisna je bila Marija Selak Raspudić, ali na listi Mosta. Pet tako zastupnika ima svojevrsna desnica u Saboru, njih šest ima ljevica, a sa centra u Sabor su ušli još Darko Klasić iz HSLS-a (na HDZ listi) te Anka Mral - Taritaš.

Zanimljiva zapravio izborna jedinica gdje je pola - pola! Pola ih je lijevih, a pola ih je desnih, do sada. Kako će biti ubuduće, uvelike će ovisiti i o njih petero koje smo izdvojili kao protagoniste kampanje u prvoj izbornoj jedinici. Oni sasvim sigurno neće biti olimpijski pobjednici, ali izvjesno je kako će ova petorka sasvim sigurno izboriti mjesto u Saboru! Koliko će još njih povući sa sobom sa svoje liste sasvim je neizvjesno.

 

U prvoj izbornoj jedinici očekuje se politička utakmica koju će predvoditi:
1. Andrej Plenković ispred liste HDZ-a koji je na prošlim izborima osvojio 49.202 glase (28,32 %) što je rezultiralo s 5 mandata.

2. Arsen Bauk ispred liste SDP-a i koalicijskih partnera koja je na prošlim parlamentarnim izborima osvojila 38.701 (22,27%) što je rezultiralo s 3 mandata.

3. Sandra Benčić ispred liste MOŽEMO! U ovoj izbornoj jedinici na prošlim je izborima bio Tomislav Tomašević. Na prošlim parlamentarnim izborima predvođena Tomislavom Tomaševićem osvojila 36.702 (21,12) glasova i 3 mandata. Sad se preselio iz tko zna kojih razloga u 6. izbornu jedincu.
4. Marija Selak Raspudić ispred liste MOST-a na prošlim je osvojila 14.134 (8,13%) i jedan mandat.
5. Mislav Kolakušić ispred liste DP-a i Pravo i Pravde koji je na izborima za EU parlament u gradu Zagreb osvojio 21.563 glasova (9,56%), a DP na parlamentarnim izborima 15.586 (8,97%) što bi u konačnici na ovim izborima moglo rezultirati sa osvojena 2-3 mandata

 
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.