Živa legenda igrat će Australian Open! Hoće li Novaku Đokoviću ipak biti dopušten ulazak u Australiju?

Prije prošlogodišnjeg turnira srpska tenisačka zvijezda bila je u sporu s australskim vlastima koje su smatrale da necijepljeni tenisač predstavlja preveliki rizik za javno zdravlje. Očito, više to nije i igrat će AUSTRALIAN OPEN 2023.!

Živa legenda igrat će Australian Open! Hoće li Novaku Đokoviću ipak biti dopušten ulazak u Australiju? Novak Đoković / Instagram
15. 11. 2022

Foto: Novak Đoković / Instagram

Srbijanska teniska zvijezda Novak Đoković moći će se vratiti na Australian Open, javljaju lokalni mediji. Prema izvorima bliskim vlastima, 35-godišnjem Beograđaninu poništena je trogodišnja zabrana ulaska u zemlju i odobrena mu je viza za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone. Četiri će započeti 16. siječnja sljedeće godine, a Đoković je devet od svojih 21 Grand Slam turnira osvojio upravo u Melbourneu.Iako australski mediji već neko vrijeme pišu o takvom ishodu, tamošnja vlada to još nije službeno potvrdila, no očekuje se da će to učiniti uskoro i ujedno dati Srbinu vizu. Strani mediji oslanjaju se na izvore bliske australskoj vladi i javljaju da vladini predstavnici još ne smiju o tome javno govoriti.

Nakon izbora u svibnju novi ministar useljeništva Andrew Giles, prema njihovim informacijama, poništio je odluku svog prethodnika Alexa Hawkea, koji je početkom godine intervenirao u ukidanju viza, što su kasnije potvrdila tri -član sudskog vijeća

Zvučan događaj na prošlogodišnjem prvenstvu

Đokoviću je zabranjen ulazak u zemlju jer je, necijepljen, predstavljao preveliki rizik za javno zdravlje u Australiji. Tamo su početkom godine bile vrlo stroge mjere za suzbijanje širenja novog koronavirusa, a javnost se okrenula i protiv zvijezde.Srpski as je u Australiju stigao 5. siječnja, ali su ga tamo zadržale australske pogranične vlasti. Prvostupanjski sud je uvažio žalbu srpskog igrača na ulazak u Australiju kao zdravstvenu iznimku, no kasnije je, nakon Hawkove intervencije, poništena i igrač je protjeran iz zemlje. za strance koji dolaze u zemlju podignuti su ispod.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.