Luksuz u Zagrebu - Seiko otvorio trgovinu u Ilici

Luksuz u središtu Zagreba! Seiko otvorio trgovinu u Ilici, dokaz da najduža gradska ulica privlači ponovo. Ćiro Blažević, Tarik Filipović, Rene Bitorajac... samo su neki od uzvanika, a trenerska legenda sijala je pohvale na račun investitora.

Sejla i Edin Kerenović, zagrebački poduzetnici, nisu dvojili isplati li se u ovome trenutku investirati u trgovinu s prestižnom robom, a Sejla tvrdi kako je Seiko pravi odabir. Ova kultna urarska japanska tvrtka, poznata kao predvodnica modernih tehnologija, idealna je za ovo vrijeme.

6. 6. 2017

SEIKO POVIJEST

Sve je počelo 1. rujna 1877. godine kada je Kintaro Hattori, kao osamnaesto godišnjak, otvorio servis za satove u današnjem Tokiju. A 1881. otvorio je firmu Hattori Tokeiten koja se bavila popravcima i prodajom rabljenih satova, da bi u svibnju 1882. otvorio tvornicu zidnih satova Seikosha. Gpdone1895. počeo je proizvoditi džepne, a zatim ručne satove.

Seikov prvi vlastiti automatski ručni sat proizveden je 1955. godine, a osam godina kasnije dozvoljeno mu je od OBSERVATOIRE CANTONAL DE NEUCHATELA da sudjeluje na natjecanju za satove, koje je održano u Švicarskoj, pa tako 1967. godine dva Seiko sata osvajaju drugo i treće mjesto. Seiko se tada natjecao s kalibrima 45 koji su kasnije ugrađivani u kolekcije Grand Seiko i King Seiko. Ovi satovi su se prodavali kao specijalni jer su prošli test za „specijalne kalibre satova”. Nakon što je natjecanje u Neuchatelu ukinuto Seiko se 1968. natjecao u Genfu i postigao nevjerojatan uspjeh. Na popisu deset najboljih satova, Seiko se mogao ponositi sa svojih sedam satova.

 

Seikao je 25.prosinaca 1969. napravio revoluciju u svijetu satova kada je izradio Seiko Astron koji je bio prvi kvarcni sat na svijetu, a napravljen je od 18 k zlata te je bio limitiran na stotinu komada. Cijena toga sata bila je 450.00 Yena što je tada bila cijena novog auta.

 

Od ranih 70-ih Seikovi inženjeri su željeli kombinirati energičnu efikasnost mehaničkih i automatskih satova s točnošću kvarcnoga sata. Tako je 1988. nastao Kinetic mehanizam koji je savršena sinergija mehanike i kvarca. Seiko je i dalje nastavio razvijati svoju tehnologiju pa je tako 1999. patentirao Spring Drive mehanizam koji ima odstupanje od samo ±1 sekunde po danu, što ga čini najpreciznijim mehaničkim satom na svijetu, za što je Seikovim urarima trebalo 28 godina i više od 600 prototipova da bi na kraju uspjeli izumiti novu tehnologiju unutar aspekta urarstva i urarske umjetnosti. Nastavljajući potragu za najpreciznijim prikazom vremena Seiko je 2012. izradio prvi solarni sat na svijetu s GPS sustavom, koji je dobio ime po prvome kvarcnom satu. Seiko Astron GPS Solar prikazuje atomsko vrijeme, što znači da ima nevjerojatno odstupanje od ±1 sekunde na 100.000 godina.

 

GRAND SEIKO

Grand Seiko je nastao 1960., a ideja vodilja bila je da Grand Seiko mora biti savršen prema svim standardima preciznosti, izdržljivosti i ljepote koja bi vodila svijet urarstva pa je tako prvi Grand Seiko bio veliki napredak. Tada novi kalibar 3180 imao je preciznost +12 do -3 sekunde po danu s rezervom snage od 45 sati, a to je ujedno bio i prvi sat iz Japana koji je dobio ocjenu izvrsnosti od ureda Bureaux de Contrôle de Marche des Montres.


Grand Seiko se na međunarodnom tržištu može pronaći od 2010. godine, što je rezultiralo velikim korakom naprijed za distribuciju, prodaju te za interese ljubitelja ručnih satova.

Kako bi i ubuduće učvrstio jedinstvenu draž te dosegnuo do šire publike, Grand Seiko je na Baselworldu predstavljen kao potpuno zaseban brand.
A da proslavio ovu prekretnicu u svojoj povijesti Seiko se vratio na same početke ne bi li pronašao inspiraciju pa je tako na Baselworldu 2017. predstavio repliku prvoga Grand Seiko sata iz 1960. godine, koji je imao logo na mjestu ispod broja 12. Također, Grand Seiko u 2017. nadograđuje ovaj uspjeh i novom kolekcijom sportskih satova, uključujući Hi-Beat mehanizam za ronioce i Spring Drive mehanizme.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.