Grand Seiko, nikad precizniji i posve mehanički sat, napokon je stigao i nikada nije bio tako retro

Ponovo su Japanci jedan korak ispred ostalih, a Grand Seiko osvojio je prestižnu nagradu "Classic Star 2018" na Watchstars Awardsu 2017/2018. Prema prvim  informacijama, prestižni mehanički sat neće stajati više od 3500 kuna

Grand Seiko, nikad precizniji i posve mehanički sat, napokon je stigao i nikada nije bio tako retro Grand Seiko
8. 2. 2018

Napisao: Sven Stažić

Grand Seiko osvojio je prestižnu nagradu "Classic Star 2018" na fešti Watchstars Awards 2017/2018. Ljubitelji satova dugo su ga čekali, jer suvremene tehnologije u kombinacijama s tradicionalnom urarskom industrijom velika su specijalnost japanskoga proizvođača satova. Prema prvim informacijama koje smo dobili od domaćega zastupnika, cijena će biti i više nego fer i u nas. Iako još nije sto posto sigurna, najbliža krajnja kalkulacija vrti se na približno 3500 kuna! Poznavajući zainteresiranost ljubitelja satova za ovoga vrhunskog japanskog proizvođača "nakita" za koji su posebice zainteresirani muškarci, u uspjeh ne treba sumnjati.
Watchstars Awards internacionalna je dodjela nagrada za satove, na kojoj sudjeluju proizvođači iz cijeloga svijeta, a konačan sud donosi internacionalni odbor stručnjaka. Ovo nezavisno natjecanje održava se četvrtu godinu zaredom, a cilj je odati počast i priznanje najboljim satovima svijeta u pet različitih kategorija. Watchstarsov odbor sastoji se od najiskusnijih stručnjaka i specijalista iz cijeloga svijeta, uključujući respektirane kolekcionare i novinare.
Classic Stars je kategorija u kojoj je Grand Seiko odnio pobjedu, a odbor je ponosno ustvrdio kako “Grand Seiko može služiti kao primjer vrhunske umjetnosti, vizije i koncepta. Prekrasna estetika i pokreti, savršen primjer za retro-dizajn.”
Urarska manufaktura Seiko nastala je 1881. s uvjerenjem njezina osnivača Kintaroa Hattorija kako Seikovi satovi i mehanizmi uvijek moraju biti jedan korak ispred konkurencije. S tipičnom japanskom disciplinom, predanošću i strašću prema mehanici Seiko je uspio postati cijenjen jednako kao i švicarski proizvođači. Seikov značaj za urarsku industriju je nemjerljiv, jer upravo su njegovi inženjeri 1969. proizveli ultraprecizni kvarcni ručni sat.
Seikovi automatski mehanizmi i satovi dobitnici su mnogih nagrada, kako urarskih udruženja tako i zaljubljenika u satove. Iako poznat po proizvodnji super preziznih quarznih satova, ovaj je Seiko posve mehanički i to po sasvim fer cijeni za ono što nudi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.