VIDEO: Pametna vožnja za izbjegavanje sudara koju koriste Ford, BMW, Hyundai, VW, Volvo, Honda...

Mobileye sustav obilježiti će budućnost sigurne vožnje. Dio je to razvojnog koncepta svjetski priznatog poduzeća Intel koji je globalni lider u razvoju naprednog sustava za pomoć u vožnji i autonomnih rješenja za vožnju. Pogledajte kako funkcionira

Sigurnosna tehnologija integrirana je i u BMW, Audi, Volkswagen, Volvo, Nissan, Ford, Honda, General Motors i drugi.

VIDEO: Pametna vožnja za izbjegavanje sudara koju koriste Ford, BMW, Hyundai, VW, Volvo, Honda... Pametna vožnja
26. 10. 2020

Spašavanje ljudskih života je ono što nas pokreće, a napredne sigurnosne tehnologije pomoći vozaču (ADAS) su danas integrirane u više od 25 milijuna vozila. Počelo se s jednostavnom misijom smanjivanja prometnih nesreća i s njim povezanih ozljeda i smrtnih ishoda. Danas postoji jedan od najnaprednijih sustava za izbjegavanje sudara na tržištu, s vizijom razvoja autonomne vožnje i revolucije u sigurnosti prometa. U samo dvije sekunde od upozorenja može spriječiti gotovo sve sudare.

Mobileye – smanjuje broj prometnih nesreća, štiti sudionike u prometu i spašava ljudske živote. I u nas je predstavljena napredna sigurnosna tehnologija Mobileye. Mobileye, tvrtka u vlasništvu Intela, globalni je lider u razvoju novih tehnologija i strojnog učenja, analize podataka, lokalizacije i tehnologije mapiranja za napredne sustave asistencije vozaču (ADAS) i rješenja za autonomnu vožnju.

Svjetski poznati Mobileye sustav za izbjegavanje sudara izradili su isti stručnjaci koji razvijaju neke od svjetski najsuvremenijih ADAS tehnologija, a može se nadograditi u gotovo svako postojeće vozilo. Mobileye smanjuje rizik od sudara upozoravajući vozača vizualnim i zvučnim signalom, pružajući tako vozaču dragocjene sekunde u kojima može reagirati kako bi izbjegao ili ublažio sudar. Kamera uz koju dolazi EyeWatch zaslon skenira prometnu situaciju ispred vozila dok Mobileye sustav prepoznaje i otkriva druga vozila, pješake, bicikliste, oznake voznih traka i znakove ograničenja brzine koji mogu biti na putu vozila, a sve to u realnom vremenu.

Nakon tri do četiri tjedna korištenja Mobileye sustava, vozači se naviknu na upozorenja i nauče ih predvidjeti. Stoga prirodno počinju održavati sigurniji razmak od vozila ispred ili se ranije zaustavljaju kako bi izbjegli zvučni signal.

Mobileye sustav za izbjegavanje sudara je dostupan s jednom kamerom okrenutom prema naprijed ili s više kamera (Mobileye Shield+) dizajniranim za velika komercijalna vozila. Obje verzije pružaju šest obavijesti koje spašavaju živote i usklađeni su sa sigurnosnim standardima za upozorenja o napuštanju prometnog traka i upozorenja o mogućem sudaru.

Detaljnije informacije o Mobileye sustavima sigurnosti možete saznati na sljedećem linku

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.