Najbolji sajam auta na svijetu je definitivno propao. Nikad više Ženeve, spektakla koji je bio supstrat auto industrije

Ono što je bilo nevjerojatno, dogodilo se. Propala je Ženeva. Razloga je mnogo, a glavni je... COVID 19 ga je dotukao. Sve nakon pandemije je NOVO NENORMALNO!

Najbolji sajam auta na svijetu je definitivno propao. Nikad više Ženeve, spektakla koji je bio supstrat auto industrije igor stažić
5. 6. 2024

Ženevski automobilski salon, zauvijek zatvora vrata. Organizatori su odlučili ne organizirati jedan od najznačajnijih sajmova automobila, koji je prvi put otvorio svoja vrata za posjetitelje 1905. godine, jer napominju da automobilskoj industriji više nije potreban takav događaj, omiljen kod njihove domaće industrije razina ulaganja potrebna za održavanje takvog sajma bila je posljednji udarac budućem izvođenju sajma," izjavio je danas Alexandre de Senarclens, predsjednik Međunarodnog sajma automobila u Ženevi.

„Ipak, sajam 2024. bio je obećavajući“, naglašava Sandro Mesquita, generalni direktor događaja. Nakon četiri godine izostanka zbog pandemije Covid-19, organizatori su pod krovom ženevskog Palexpa uspjeli okupiti tridesetak izlagača, 2000 novinara i brojnu publiku. Cilj za 2025. bio je ostvariti dvostruko veći rezultat. Međutim, "signali koje smo primili nisu bili obećavajući", istaknuo je Mesquita. O "izglednosti" ovogodišnjeg povratka Ženevskog salona dalo bi se raspravljati jer su svi novinari i posjetitelji jednoglasni da je Salon samo sjena onoga što je nekada predstavljao. Jedan od najvažnijih automobilističkih događaja godine, ne samo u Europi, već iu svijetu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.