Zdravko Pevec ih može vidjeti jedino na filmu! Vujnovac i Radić otvorili novo Pevexovo skladište, novi veliki poduhvat moćnih Hrvata koji drmaju gospodarstvom i politikom

Na svečanosti bili su zajedno Pavao Vujnovac i Mario Radić, najveći dioničari, no s njima nije bio i treći najveći, Jurica Lovrinčević protiv kojeg se vodi kazneni postupak zbog afere Mreža. Nije bilo ni čovjeka koji je sagradio najveće hrvatsko maloprodajno carstvo i koji je s Pevecom završio u stečaju 2009.

 Pevex je otvorio centralno skladište na Jankomiru vrijedno 15 milijuna eura, sve financirano vlastitim sredstvima.

Zdravko Pevec ih može vidjeti jedino na filmu! Vujnovac i Radić otvorili novo Pevexovo skladište, novi veliki poduhvat moćnih Hrvata koji drmaju gospodarstvom i politikom Igor Kralj/ Pixell
4. 10. 2024

“Ekspanzija je pred nama, novelirat ćemo i strategiju do kraja godine”, rekao je Krešimir Bubalo, predsjednik Uprave Pevexa, navodeći kako planiraju i širenje van Hrvatske, no nije želio govoriti o detaljima. Zanimjiv je bio i podatak iznesen u Jankomiru kako Pevex od gotovo 2500 uposlenika nema stranaca u svom timu.

Centralno skladište na Jankomiru se prostire na više od 15 tisuća četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima. Zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija Pevexovog Logističko distributivnog centra zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, kazali su iz Pevexa.

 
Centralno skladište Pevexa je opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije, čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.

Prema ranije objavljenim podacima, neto dobit Pevexa u 2023. je iznosila 43,87 milijuna eura i veća je 25,96 posto u odnosu na godinu prije. Prihodi Pevex-a su iznosili oko 446,1 milijun eura i porasli su za 15,55 posto u odnosu na 2022. godinu. 

Na svečanost je došao najveći pojedinačni dioničar (36,69 %, Pavao Vujnovac, te Mario Radić, koji osobno i preko svoje tvrtke Filir posjeduje nešto više od 16 posto tvrtke. Nije bio viđen Jurica Lovrinčević, koji osobno i preko tvrtke Dicentra posjeduje oko 23 posto dionica, baš kao ni osnivač tvrtke Zdravko Pevec.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.