Frendiću je Biden do sada dao 175 milijardi dolara, a SAD nastavlja podržavati Ukrajinu u borbi protiv Rusije: Biden je najavio vrtoglavu pomoć

 Biden je najavio vrtoglavu pomoć Ukrajni, a do sada je SAD Ukrajini pružio vojnu i gospodarsku pomoć u vrijednosti od oko 175 milijardi dolara.

Pobjeda republikanca Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u studenom dovela bi u pitanje nastavak ove pomoći.

Frendiću je Biden do sada dao 175 milijardi dolara, a SAD nastavlja podržavati Ukrajinu u borbi protiv Rusije: Biden je najavio vrtoglavu pomoć ABACA / Pixell
17. 10. 2024

Američki predsjednik Joe Biden najavio je u srijedu u telefonskom razgovoru dodatnu vojnu pomoć u vrijednosti od 425 milijuna dolara svom ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom, objavila je Bijela kuća. Uglavnom se radi o sustavima protuzračne obrane i topništvu.

Sjedinjene Države planiraju isporučiti Ukrajini desetke sustava protuzračne obrane sa stotinama projektila, dodatnim topničkim sustavima, značajnim količinama streljiva i tisućama dodatnih oklopnih vozila u narednim mjesecima, objavila je Bijela kuća. Biden planira održati virtualni sastanak Ukrajinske obrambene kontaktne skupine na razini čelnika u studenom. Taj je sastanak bio zakazan za 12. listopada u američkoj zračnoj bazi Ramstein, no Biden ga je morao otkazati zbog uragana Milton.

Biden danas putuje u Njemačku, gdje će se sastati s njemačkim čelnicima na temu Ukrajine i Bliskog istoka. Planirani posjet Angoli, kamo je Biden trebao otputovati nakon Njemačke, odgođen je za prvi tjedan prosinca. Bijela kuća je također objavila da je Zelenski izvijestio Bidena o planu pobjede protiv Rusije, što je Biden primio na znanje i najavio daljnje konzultacije. Još uvijek nema odluke o zelenom svjetlu za ukrajinske napade zapadnim oružjem duboko u ruski teritorij.

Do sada je SAD Ukrajini pružio vojnu i gospodarsku pomoć u vrijednosti od oko 175 milijardi dolara. Pobjeda republikanca Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u studenom dovela bi u pitanje nastavak ove pomoći.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.