Slovenci mole Bosance da im dođu raditi, Hrvati zadovoljni s Nepalcima i Filipincima

Nedostatak radnika u Sloveniji: zavod se okreće prema jugu.  Agencija za zapošljavanje s četiri akcije zapošljavanja u Bosni i Hercegovini

Slovenci mole Bosance da im dođu raditi, Hrvati zadovoljni s Nepalcima i Filipincima BOBO/Armin Durgut
1. 10. 2024

 
Agencija za zapošljavanje Republike Slovenije u studenom će ponovno organizirati događanja u Bosni i Hercegovini na kojima će se slovenski poslodavci moći povezati s lokalnim tražiteljima posla. Oni će se održati u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Banjoj Luci. Tražiteljima posla također će biti pružene informacije o životu i radu u Sloveniji te o procedurama zapošljavanja stranaca.

Zavod za zapošljavanje također se uhvatio u koštac s problemom nedostatka radnika s radnim mjestima u inozemstvu. Ove godine ih je pripremao u Crnoj Gori i Srbiji, a početkom studenog se vraća u Bosnu i Hercegovinu. U suradnji sa slovenskim veleposlanstvom u Sarajevu pripremit će četiri događaja.

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz zavoda, poslodavci sudionici će besplatno dobiti izložbeni prostor na kojem će moći i razgovarati s potencijalnim kandidatima. Također će se pobrinuti za promociju svih događanja. Poslodavci se moraju sami pobrinuti za organizaciju putovanja i boravka u BiH.

Poslodavci koji žele sudjelovati moraju se prijaviti putem online prijavnice najkasnije do 16. listopada. Ako pristigle prijave budu veće od raspoloživih mjesta, Zavod će odabrati sudionike među prijavljenima. Svi pristupnici bit će obaviješteni o rezultatima odabira do 21. listopada.

Poslodavci koji ne mogu prisustvovati događanjima mogu na zavod poslati letke za tražitelje posla koji će se podijeliti među sudionicima. Kako ističu u zavodu, svjesni su nužnosti osiguranja odgovarajuće zaštite radnika u radnim migracijama. „Stoga ćemo na događanjima tražiteljima posla pružiti informacije o životu i radu u Sloveniji, uvjetima i postupcima zapošljavanja stranaca te odgovarati na njihova pitanja na izložbenom prostoru zavoda i na info pultu za strance, kao i u popratni program", dodali su.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.