Potpuno izgorjelo nekoliko Amazonovih električnih dostavnih kamiona - navodno teško podnose visoke temperature

VIDEO: Dostavni kamion se zapalio dok je bio spojen na stanicu za punjenje. Kako se proizvođač brani? Amazon što ima, a što im je u dolasku 100.000 električnih kombija, od kojih je više od 13.000 već u upotrebi. Međutim, s njima nastaje sve više problema.
 

Potpuno izgorjelo nekoliko Amazonovih električnih dostavnih kamiona - navodno teško podnose visoke temperature Third Coast Drone / SCREENSHOT YOUTUBE
10. 7. 2024

S ciljem smanjenja ugljičnog otiska, Amazon u Americi nedavno je ažurirao svoju flotu dostavnih vozila. Za to su zadužili brzorastućeg proizvođača električnih osobnih i gospodarskih vozila Rivian kod kojeg su naručili oko 100.000 električnih kombija, od kojih je više od 13.000 već u upotrebi. Međutim, s njima nastaje sve više problema.
 

Ovaj put na udaru su požara koji je 1. srpnja izbio u centru Amazon u američkom Houstonu. U danu kada su temperature dosezale 38°C, vatrogasci su se dugo borili s tri zapaljena električna dostavna vozila, od kojih su dva potpuno izgorjela. Sada se doznaje da se prvo zapalilo samo jedno, ali se vatra proširila na susjedna vozila. Onaj koji se prvotno zapalio bio je spojen na stanicu za punjenje kad je požar počeo.
 

Dok je incident, u kojem nije bilo ozlijeđenih, još uvijek pod istragom, Rivian tvrdi da se vozilo u to vrijeme nije punilo, unatoč tome što je bilo spojeno na stanicu za punjenje. Rivian je također potvrdio da uzrok požara nije akumulator u vozilu. Ako im je vjerovati, pravi razlog još nisu ponudili, a mnogi vozači ovih dostavnih vozila prije nekog vremena upozorili su da imaju problema s punjenjem za vrućih dana.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.