Zatvaraju tvornice u Njemačkoj, radnicima otkazi, restrukturinje na najjače slijedi! Pred njemačkim su divom očito teška i sumorna vremena

Teške posljedice za giganta zbog nasilne e-mobilnosti, odricanja od jeftine ruske energije, zatvaranja nuklearki, sukoba s Ukrajinom, carinskog rata s Kinezima...

Hoće li Volkswagen doista učiniti nešto što nikada prije u svojoj povijesti?

Zatvaraju tvornice u Njemačkoj, radnicima otkazi, restrukturinje na najjače slijedi! Pred njemačkim su divom očito teška i sumorna vremena Volkswagen
3. 9. 2024

Njemački automobilski div Volkswagen razmišlja o zatvaranju nekoliko tvornica u Njemačkoj zbog rasta troškova. "U datoj situaciji ne možemo isključiti zatvaranje tvornica", napisala je uprava tvrtke u pismu zaposlenicima, prenosi francuska novinska agencija AFP.

 
Kako je tvrtka također napisala, marku Volkswagen potrebno je potpuno restrukturirati, dosadašnja nastojanja da se smanji radna snaga kroz prijevremeno umirovljenje i otpremnine u slučaju sporazumnog raskida neće biti dovoljna za postizanje ciljeva u području štednje.

Najveći europski proizvođač automobila obvezao se da će Njemačka biti njegova baza, no izazovi su se u međuvremenu pojačali, napisao je direktor marke Volkswagen Thomas Schaefer. "Ovi uvjeti nalažu da moramo intenzivirati naše napore za dugoročni uspjeh tvrtke", sažima Schaeferove riječi AFP.

Kako javlja njemačka novinska agencija dpa, predstavnici zaposlenika već su najavili borbu protiv planova uprave.

"To je napad na naše usluge i postignut je kolektivni ugovor", rekla je Daniela Cavalla, predsjednica Volkswagenovog radničkog vijeća, nagovještavajući pad dobiti, te je najavila da će biti potrebne dodatne mjere.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.