VIDEO: Roštiljaju Orbana i Morawieckog, a ne i Plenkovića koji ne poštuje odluku Europskog suda o ništavnosti bilježničkih ovrha i to već punih 10 godina

I dok se danas prozivaju suverene vlade Mađarske i Poljske, Europska komisija gleda kroz prste marionetskoj Vladi Andreja Plenkovića. Hrvatski sudovi ne poštuju tu odluku već 10 godina. Milijuni rješenja doneseni su o ovršnim postupcima u kojima su troškovi bili deset pa i stotinu puta viši od glavnice. Šteta je za građane viša od milijarde kuna. Kazao je hiperaktivni Kolakušić:

- Europska komisija nema jednake kriterije prema svim državama članicama. I dok se prozivaju samo suverene vlade Poljske i Mađarske, blagonaklono se gleda na marionetsku Vladu Republike Hrvatske.

Po drugi put u samo dva dana hrvatski euro zastupnik podigao na noge istomišljenike i zaslužio pljesak. Preduvjet vladavine prava je jednaki pristup prema svim državama članicama. Danas je posve jasno da Europska komisija nema jednake kriterije prema svim državama članicama. I dok se prozivaju samo suverene vlade Poljske i Mađarske, blagonaklono se gleda na marionetsku Vladu Republike Hrvatske. Po drugi put u samo dva dana hrvatski euro zastupnik podigao na noge istomišljenike i zaslužio pljesak.

VIDEO: Roštiljaju Orbana i Morawieckog, a ne i Plenkovića koji ne poštuje odluku Europskog suda o ništavnosti bilježničkih ovrha i to već punih 10 godina Brigitte HASE Copyright © European Union 2021 - Source : EP
20. 10. 2021

Foto: Brigitte HASE/Copyright © European Union 2021

Preduvjet vladavine prava je jednaki pristup prema svim državama članicama. Danas je posve jasno da Europska komisija nema jednake kriterije prema svim državama članicama. I dok se prozivaju samo suverene vlade Poljske i Mađarske, blagonaklono se gleda na marionetsku Vladu Republike Hrvatske.

Europski sud je pred nekoliko godina donio odluku da hrvatski javni bilježnici nisu nadležni za donošenja rješenja o ovrsi hrvatskih građana, a i onih europskih. Hrvatski sudovi ne poštuju tu odluku gotovo već 10 godina. Milijuni rješenja doneseni su o ovršnim postupcima u kojima su troškovi bili deset pa i stotinu puta viši od glavnice. Time su hrvatski građani oštećeni za više od milijardu kuna. Što je Europska komisija učinila po tom pitanju? Je li prozvala hrvatsku marionetsku vladu? Nije!

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.