Stranci vrlo kritični prema istarskom morskom biseru: "Južnije nije nužno najtužnije! Idite negdje drugdje, ovdje je nepodnošljivo"

Piran - premalen, preskup i pretijesan na plaži, opisali su ga.

- “Prevruće, preskupo, premala plaža, da sam ranije znala da je ovdje tako nepodnošljivo, radije bih otišla negdje drugdje”.
 

Stranci vrlo kritični prema istarskom morskom biseru: "Južnije nije nužno najtužnije! Idite negdje drugdje, ovdje je nepodnošljivo" Bobo
1. 8. 2024

Piran, slikoviti primorski gradić na istarskoj slovenskoj obali, obično očara posjetitelje, 2022. godine slovenski turistički biser krasio je i naslovnicu najpoznatijeg turističkog vodiča Lonely Planet

Ogromno rfazočaranje

Latvijac, koji je ove godine podijelio prekrasne fotografije s odmora u Piranu, želio je potaknuti i ostale članove putopisnog foruma na društvenoj mreži Facebook da ga posjete “Uvjeren sam da je Piran najšarmantniji i najromantičniji grad u Sloveniji. Oduševile su me njegove uske ulice, arhitektura, hrana, zalazak sunca i sve ostalo. 

Ako ste u Sloveniji ili planirate posjetiti ovu prekrasnu zemlju, uvrstite Piran u svoj plan putovanja – nećete požaliti”, napisao je. uz niz fotografija koje je snimio u Piranu.

Veliko razočaranje

No ispod objave oduševljenog Latvijca našli su se i oni kojima se Piran nimalo nije svidio. Štoviše, kako je napisala jedna turistica, čak je i požalila što ga je posjetila. Zašto? Kako je objasnila, u Piran je otišla očekujući miran i opuštajući odmor na moru, no ubrzo se suočila s realnošću ljetne turističke sezone.

“Prevruće, preskupo, premala plaža, znala sam ranije da je ovdje tako nepodnošljivo, radije bih otišla negdje drugdje”, ljutila se u razgledavanju gradskih znamenitosti. Nakon nekoliko sati provedenih u Piranu odlučila je da će odmor u Sloveniji radije nastaviti negdje drugdje. "Iako je Piran prekrasan i ima mnogo povijesnih znamenitosti, nisam se mogla opustiti, odlučila sam posjetiti manje posjećena mjesta u Sloveniji, gdje bih stvarno mogla uživati ​​u miru i prirodi", ispričala je ona, ali Piran nije bio idealan za turiste još uvijek odredište koje voli većina posjetitelja. Većina putnika koji su odgovorili na objavu Latvijca ovdje su proveli lijep odmor.

Kako su istaknuli, za pozitivno iskustvo malog slovenskog primorskog mjesta potrebno je malo više truda." Piran je svakako grad s bogatom poviješću i prekrasnom obalom, no važno je dobro se pripremiti za posjet kako biste u potpunosti mogli uživajte u ovoj pitoresknoj destinaciji Ako je moguće, planirajte svoj posjet u proljeće ili jesen, kada je manje turista i kada je vrijeme ugodnije", savjetuju ostali turisti koji su već posjetili Piran.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.