Sasvim drukčiji Trump: - "Biden je zakuhao rat u Ukrajini, ja ću ga zaustaviti! Neće biti 3. svjetskog rata"

Trump prihvatio republikansku predsjedničku nominaciju: "Večeras stojim pred vama s porukom samopouzdanja, snage i nade"

Sinoć je govorom na kraju republikanske nacionalne konvencije u Milwaukeeju Donald Trump prihvatio treću stranačku predsjedničku nominaciju.

Govor je započeo umirujućim obećanjem da će biti predsjednik svih Amerikanaca, nastavio je opisivati ​​subotnji pokušaj ubojstva i završio u svom prepoznatljivom stilu.

Trumpa je predstavio izvršni direktor borilačke tvrtke UFC Dana White. Prije toga su se obratili i bivši profesionalni hrvač Hulk Hogan te Trumpov sin Eric.
 

Republican presidential nominee and former U.S. President Donald Trump is joined on stage by his wife Melania after he finished giving his acceptance speech on Day 4 of the Republican National Convention (RNC), at the Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, U.S., July 18, 2024. REUTERS/Andrew Kelly Photo: Andrew Kelly/REUTERS Andrew Kelly/REUTERS/Pixell
19. 7. 2024

"Večeras stojim pred vama s porukom povjerenja, snage i nade. Za četiri mjeseca imat ćemo nevjerojatnu pobjedu i započeti najveće četiri godine u povijesti naše zemlje. Zajedno ćemo uvesti novu eru sigurnosti, prosperiteta i slobode za građane svih rasa, vjera, boja i uvjerenja, kandidiram se za predsjednika cijele Amerike, ne mogu pobijediti s pola Amerike", započeo je snuždenim glasom. i uvjerio ga da ga je Bog zaštitio.

Zamolio je okupljene u dvorani za minutu šutnje za poginulog vatrogasca, čija je uniforma bila s njim na pozornici, a prije govora je skupljeno više od šest milijuna dolara za obitelj poginulog o njegovom životu, okupljeni su pozdravili dolazak bivše prve dame Melanie Trump, koja se pridružila ostalim članovima obitelji na tribinama, a Trumpa je predstavio izvršni direktor borilačke tvrtke UFC Dana White.

Prije toga su se obratili i bivši profesionalni hrvač Hulk Hogan te Trumpov sin Eric koji je tada prošao u stilu onih na koje su Amerikanci navikli od 2016. godine, kada se prvi put kandidirao za predsjednika SAD-a. Sadašnjeg predsjednika Joea Bidena poimence je spomenuo samo jednom, jer nije siguran hoće li se s njim doista morati suočiti u studenom. Sve veći broj istaknutih demokrata poziva 81-godišnjeg predsjednika da odustane od kampanje, a mediji prenose da će odluka biti donesena vrlo brzo.

"Čuo sam glasan zvižduk i osjetio da me nešto jako udarilo u uho"


"Čuo sam glasno zviždanje i osjetio da me nešto jako, jako, jako udarilo u desno uho", rekao je dok mu je uho još uvijek bilo prekriveno debelim zavojem. "Rekao sam sebi: 'Opa, što je to bilo? Može biti samo metak.'"

Kada je rekao okupljenima da "ne bi trebao biti ovdje", publika mu je uzvratila: "Da, jesi!" S fotografijama krvavog Trumpa koje se prikazuju na ekranima iza njega, Trump je pohvalio agente Tajne službe koji su požurili uz njega i odali počast poginulom vatrogascu dobrovoljcu, Coreyju Comperatoreu, ljubeći njegovu vatrogasnu kacigu.

Bivši predsjednik imao je neuobičajeno pomirljiv ton u uvodnim trenucima govora, kada je formalno prihvatio predsjedničku nominaciju stranke.

Biden će pokrenuti Treći svjetski rat


Ali brzo se okrenuo prema uhodanim napadima na Bidenovu administraciju za koju je rekao da "uništava" zemlju. Tvrdio je bez dokaza da su njegove kaznene optužnice dio demokratske zavjere, upozorio da će Biden pokrenuti "Treći svjetski rat" i opisao "invaziju" migranata preko južne granice.

Kao što je činio tijekom cijele svoje političke karijere, Trump je tvrdio da samo on može spasiti sve manju naciju od sigurne propasti.


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.