Odvratno! Zaposlenik trgovine otkrio što rade s mesom kojem je istekao rok trajanja - sve završi u kobasicama, čevapima, pljeskavicama... koje se dobro zasoli, popri, začini crvenom paprikom...

 "- Meso se opere u octu i vodi, nekoliko puta samelje u stroju, napuni začinima i naprave se čevapi, kobasice, pljeskavice... Faširamo staro meso, mičemo ustajalu robu s pulta, režemo meso, skrivamo proizvode kojima je istekao rok trajanja, pakiramo ih na police, popravljamo hladnjake koji se pokvare barem jednom tjedno..."

Mora se reći da su ljudi – pa tako i trgovci – većinom pošteni, ali tu i tamo ima onih kojima je na prvom mjestu zarada, a tek nakon toga zdravlje ljudi.

Odvratno! Zaposlenik trgovine otkrio što rade s mesom kojem je istekao rok trajanja - sve završi u kobasicama, čevapima, pljeskavicama... koje se dobro zasoli, popri, začini crvenom paprikom... Bobo
14. 10. 2024

Jasno je da se hrana – nakon što se nađe na policama trgovina – mora staviti na tržište prije isteka roka trajanja. Uglavnom se to događa, no ponekad se dogodi da istekne rok valjanosti prije nego što proizvod izađe na tržište. U takvim slučajevima treba ga isključiti iz prodaje – a to rade trgovački lanci.

No, očito tu i tamo ima i nepoštenih trgovaca, otkrio je prije nekog vremena jedan od zaposlenika jednog trgovačkog lanca u Srbiji. Medijima je otkrio što rade kada istekne rok trajanja proizvoda u njihovim trgovinama. Zaključio je da će razotkriti postupke svojih poslodavaca i priznati što su zaposlenici morali učiniti kako bi prikrili pogreške u trgovinama u kojima su radili. Njegova je priča vrlo zvučna i jasno pokazuje da oprez nikad nije suvišan.


"Svi radimo sve. U isto vrijeme mičemo kutije s prolaza, režemo meso, skrivamo proizvode kojima je istekao rok trajanja, pakiramo ih na police, popravljamo hladnjake koji se pokvare barem jednom tjedno", rekao je radnik čiji je identitet poznat autorima teksta.

Ispričao je i što rade s mesom nakon što mu istekne rok trajanja. "Ako se svježe meso ne proda, ne baca se. Šalje se na daljnju preradu. Dakle, meso se opere u octu i vodi, nekoliko puta samelje u stroju, napuni začinima i napravi kobasice i kobasice. “ otkrio je.

Dodao je i da se proizvodi kojima istekne rok najčešće ne povlače iz prodaje, čime se sprječava gubitak. Umjesto toga, radnici su zaduženi za promjenu naljepnica s datumom na proizvodima! Ujedno je pozvao potrošače da budu vrlo oprezni pri kupnji prehrambenih proizvoda te da se svakako pridržavaju savjeta koji će im pomoći da prepoznaju stare proizvode.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.