I vi se žalite na gužve, pa Nijemci stoje u kolonama 40 sati godišnje

Pripremite se za vikend gužve! I nije sve dobro što dolazi sa Zapada.

U Berlinu vozači stoje na cestama 55 sati godišnje, u München 52 sata, a još je puno gore u New York (101 sat u prometnim gužvama), London (99 sati), Pariz (97 sati), Mexico City (96 sati)...
 

I vi se žalite na gužve, pa Nijemci stoje u kolonama 40 sati godišnje Zvonimir Barisin / Pixell
28. 6. 2024

Napisao. Matjaž Gregorič

To proizlazi iz godišnje studije Global Traffic Scorecard Inrixa, tvrtke koja prikuplja i analizira podatke o prometu. Prema studiji, Berlin je na vrhu liste njemačkih gradova s ​​najvećim prometnim gužvama, tamošnji vozači u prosjeku provedu 55 sati godišnje u prometnim gužvama, a na drugom mjestu je München (52 sata). i treće mjesto. Vozači su stajali u prometnim gužvama po 50 sati u Kölnu, 49 sati u Düsseldorfu i 45 sati u Bremenu i Ruhru. U Hamburgu, uz 43 sata čekanja u prometnim gužvama, promet još uvijek teče relativno dobro, ali čak i tamo vozači automobila moraju žrtvovati više od jednog dodatnog radnog tjedna godišnje zbog prometnih gužvi Njemačka i dalje ravnomjerno raste, a inače se podebljala za više od sedam posto u odnosu na 2022. U usporedbi s 2022. gužve su se najviše produžile u Münchenu (+13 sati) i Düsseldorfu (+10 sati), a slijede ih Stuttgart i Ruhr. područje (+8 sati) . Najprometnija dionica ceste 2023. bila je A8 između Stuttgarta i Ehningena, ali u usporedbi s velikim urbanim središtima u Americi i Europi, njemački vozači još uvijek relativno brzo stižu na posao ili obavljaju poslove. Na svjetskoj ljestvici najzagušeniji gradovi su New York (101 sat u prometnim gužvama), London (99 sati), Pariz (97 sati) i Mexico City (96 sati).
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.