Todorić optužio vrh HR politike, Ruse, Grupu Borg..., da su ga okrali za najmanje 2,8 milijarde eura, za udruženi zločinački poduhvat pred sudom u Nizozemskoj

TRAZILI STE KONKRETNU AKCIJU OD MENE, ETO, TU JE, napisao je Ivica Todorić te objavio da je Sud iz Nizozemske posalo pozivnice protagonistima Afere Borg!!!

-  "Oni koji su pomagali Plenkovićevoj Vladi u otimanju privatne imovine, neće moći proći nekažnjeno. Sud u Nizozemskoj ih čeka da objasne kako su me uništili. Morat će pričati i o tajnom ugovoru kojeg je premijer Plenković trebao potpisati s ruskim bankama, a koji je sadržavao dogovor o podjeli plijena Agrokora.“

Todorić optužio vrh HR politike, Ruse, Grupu Borg..., da su ga okrali za najmanje 2,8 milijarde eura, za udruženi zločinački poduhvat pred sudom u Nizozemskoj Igor Šoban / Pixell
23. 10. 2024

Nizozemske kompanije Ivoice Todorića, "Adria Group B.V." i "Adria Group Holding B.V." („Adria kompanije“) koje su bile većinski vlasnici Agrokora, usprkos netočnim izjavama PR službe Fortenove u prethodnom periodu, ističu da su inicirale tužbu u Nizozemskoj protiv Fortenova Group TopCo B.V. („Fortenova“), članova tzv. Borg grupe: Ante Ramljaka, Tončija Korunića, Borisa Šavorića, Branimira Bricelja, Zorana Besaka, Tomislava Matića, kao i ruskih banaka Sberbank i VTB Bank, zbog zajedničkog nezakonitog djelovanja i sudjelovanja u nanošenju velike štete Adria kompanijama.

Fortenova, kao nezakoniti stjecatelj imovine koja je predmet štete, obuhvaćena je tužbenim zahtjevom i tužena je strana.


Nakon uspješnog uspostavljanja privremenih mjera 11.7.2024., sud u Nizozemskoj zaprimio je tužbu Adria kompanija koja obuhvaća štetno djelovanje niza pojedinaca politički imenovanih od strane premijera Plenkovića i tadašnje ministrice Martine Dalić u sklopu operacije otimanja Agrokora, kao i njihovu suradnju s ruskim bankama.

Tužbu je podnio vodeći odvjetnički tim iz Nizozemske (De Brauw Blackstone), a zahtjev za nadoknadu štete iznosi 2,8 milijardi EUR bez kamata. Kolika je šteta, obrazložila je jedna od vodećih svjetskih kompanija koja se bavi procjenom šteta.

Prema informacijama kojima Adria tvrtke raspolažu, svi tuženici u Republici Hrvatskoj zaprimili su tužbe.


Adria kompanije će nastaviti štititi svoja prava i inicirati druge civilne, kao i kaznene postupke u relevantnim jurisdikcijama, stoji u priopćenju koje potpisuje i Ivica Todorić koji je izjavio sljedeće:

- „U veljači 2025. godine očekujem da se svi tuženi pojave na sudu u skladu s pozivom. Ovo će biti prilika da javno, u neovisnom procesu, uz mogućnost ispitivanja svih sudionika, javnost dozna za razmjere protupravnosti koju su Borg grupa, Fortenova i ruske banke u zajedničkom djelovanju s ključnim političkim predstavnicima RH u tom periodu, počinili.

Naše procjene vrijednosti štetnih radnji iznose gotovo 3 milijarde EUR, i spremni smo ići do kraja svijeta ako treba kako bismo naplatili sva svoja potraživanja. Dakle, oni koji su pomagali Plenkovićevoj Vladi ili sudjelovali u štetnim radnjama u otimanju privatne imovine, neće moći proći nekažnjeno. Ovo obuhvaća i one, poput Fortenove, koji su tu imovinu stjecali. Očekujem da 2025. godina bude godina pravnih obračuna s nepravdom i da možda vidimo i nekog političara, osim članova Borg grupe, pred nizozemskim sudom. Jedan od ključnih dijelova koji očekujem da budu detaljno izneseni na suđenju je dio koji se nalazi u sekciji 6.7 naše tužbe, a to je postojanje tajnog ugovora koji je premijer Plenković trebao potpisati s ruskim bankama, a koji je sadržavao dogovor o podjeli plijena Agrokora.“

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.