Koji je najglasniji lajavac! Ovo je 5 pasmina pasa snažnih glasnih žica - najmanji se najjače "deru" - zavijaju li od straha, ili?

Neki psi su toliko tihi da ih niti ne primijetimo, dok drugi vole vrlo glasno i očito skrenuti pozornost na sebe. Ali koliko je glasan vaš prijatelj pas?

Koji je najglasniji lajavac! Ovo je 5  pasmina pasa snažnih glasnih žica - najmanji se najjače "deru" - zavijaju li od straha, ili? Alexa from Pixabay
23. 9. 2024

Određene pasmine jednostavno laju više od drugih, a druge vole istaknuti sebe vrlo glasno i očito. Ali koliko je glasan vaš prijatelj pas? (znate li 10 pasmina pasa, koji su daleko najtiši?).

Dobro je znati da uz pravilan pristup, odgoj i socijalizaciju, čak i predstavnici glasnih pasmina mogu biti vrlo divni prijatelji. I naprotiv, pod okriljem lošeg vodiča, takav pas može ispasti vrlo naporan. Ali koje se pasmine pasa smatraju glasnijima?

  • Beagle

 
Ova je pasmina poznata po svom prepoznatljivom lavežu i zavijanju, što je rezultat njihove povijesti kao lovačkih pasa.

  • Čivava

Čivava je najmanja pasmina na svijetu,  živi najduže, a kako su ova bića stvarno sićušna, jednostavno moraju upozoriti na sebe - glasom. 

  • Jazavčar

 
Jazavčar je također lovački pas i kao takav ima jak instinkt za lajanjem, koji je posebno izražen kada pas nešto vidi ili čuje. Kao što ime sugerira, izvorno su uzgajani za lov na jazavce i druge podzemne životinje.

  • Pomeranac

 
Pomeranci su dobili i naziv 'alarmni psi', jer jako laju i vole lajati, a sve to dolazi iz njihove želje da zaštite svog čovjeka. Oni su mali i živahni psi s vrlo snažnom osobnošću.

  • Yorkshirski terier 

Ova mala i vrlo samouvjerena pasmina uzgajana je za lov na štakore u tekstilnim tvornicama i rudnicima. Oni su zaštitnički nastrojeni i neustrašivi, pobjeđujući u tome mnoge druge pasmine. Istina je i da prilično često laju, ali uz pravilnu obuku to se može vrlo dobro ublažiti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.