Namjeravali su pobiti i više od 10.000 posjetitelja mega koncerta mega američke zvijezde, CIA je imala podatke da teroristi spremaju pravu strahotu

Stravični detalji planiranog terorističkog napada na koncertu Taylor Swift. Broj žrtava vjerojatno bi bio vrlo velik.

19. godišnji osumnjičenik vjeran džihadističkoj skupini Islamska država, planirao je autom natovarenim eksplozivom udariti u gomilu posjetitelja dok su čekali da uđu na stadion Ernst Happel.

Namjeravali su pobiti i više od 10.000 posjetitelja mega koncerta mega američke zvijezde, CIA je imala podatke da teroristi spremaju pravu strahotu Taylor Swift Instagram
30. 8. 2024

Osumnjičenici koji su ranije ovog mjeseca planirali napad na koncert američke pop zvijezde Taylor Swift u Beču namjeravali su ubiti desetke tisuća ljudi, rekao je David S. Cohen, zamjenik direktora američke obavještajne službe CIA-e, koja je austrijskim vlastima dostavila podatke o prijetnji napadom:-

"Namjeravali su ubiti ogroman broj ljudi na ovom koncertu, desetke tisuća", rekao je Cohen na Washingtonskom nacionalnom obavještajnom i sigurnosnom summitu. Ujedno je potvrdio da je CIA austrijskim vlastima dostavila informaciju o prijetnji od napada.

Swift je trebala nastupiti u Beču između 8. i 10. kolovoza u sklopu europskog dijela svoje turneje Eras, koju je započela u svibnju u Parizu, a završila prošli tjedan u Londonu.

Na koncertima u austrijskoj prijestolnici očekivalo se ukupno više od 170.000 posjetitelja. Međutim, vlasti u Beču otkazale su koncerte nakon što je policija objavila da je uhitila osumnjičene koji su navodno planirali teroristički napad na jednom od koncerata. Devetnaestogodišnji glavni osumnjičenik, koji je u prošlosti obećao vjernost džihadističkoj skupini Islamska država, planirao je autom natovarenim eksplozivom udariti u gomilu posjetitelja dok su čekali da uđu na stadion Ernst Happel.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.