Slovenac nije isplaćivao plaće Hrvatu i Srbinu u Istri, pa su mu se dvojica (bivših) radnika osvetila: Nećete vjerovati što su napravili

Što se dogodi kad zajedno rade Slovenac, Hrvat i Srbin. Iz gostionice su južna braća odnijeli i ukrali cijelu kuhinju škrtom Janezu.

Fotografija je simbolična. Srdjan Zivulovic/Bobo
2. 10. 2024

Lopovi, Hrvat i Srbin, odnijeli su kompletan kuhinjski inventar iz restorana u vlasništvu Slovenca u Brtonigli kod Umaga i pričinili štetu veću od 100.000 eura, priopćila je istarska policija. Lopovi su iz lokala odnijeli hladnjake, perilicu posuđa, peć za pizzu, roštilj, ledomat, pult i drugu kuhinjsku opremu te stolove i stolice.

Pozadina je, kako se navodi, svađa oko neisplate plaća. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o bivšoj zaposlenici u lokalu 55-godišnjeg Slovenca. Za nedjela koja je počinio od 17. do 19. rujna osumnjičeni su 67-godišnjak iz Zagreba i 39-godišnji državljanin Srbije, koje je policija uhitila u petak.

Nije im isplaćivao plaće

Slučaj je povezan sa slučajem od prije 12 dana, kada je istarska policija priopćila da je okončala kriminalističko istraživanje protiv slovenskog državljanina zbog neisplate plaća i doprinosa za socijalno osiguranje. Sumnjiči ga se da je od 1. srpnja do 15. rujna neisplaćivao plaće i doprinose, čime je radnike oštetio za više tisuća eura.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.