Tadej Pogačar blizu pobjede u ukupnom poretku Tour de Francea: "Ovo mu je najbolja forma dosad"

Dvadesetpetogodišnjak je blizu svoje treće ukupne pobjede, ali prvo će morati završiti današnju alpsku brdsku etapu od Nice do vrha prijevoja Couillole i nedjeljnu vožnju na hronometar od Monaka do Nice.

Pretposljednja etapa 111. izdanja francuskog pramca započet će u 13.55 sati, a završit će oko 17.30 sati.
 

Tadej Pogačar blizu pobjede u ukupnom poretku Tour de Francea: "Ovo mu je najbolja forma dosad" Tadej Pogačar Instagram
20. 7. 2024

Tadeju Pogačaru (UAE Team Emirates) ostale su još samo dvije etape do kraja utrke u Francuskoj.

Dvadesetpetogodišnjak je blizu svoje treće ukupne pobjede, ali prvo će morati završiti današnju brdsku etapu od Nice do vrha prijevoja Couillole i nedjeljnu vožnju na hronometar od Monaka do Nice za 1: 42. minute, male su šanse da bi ispustio veliku prednost u ukupnom zbiru. 

Drugoplasirani Danac Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) zaostaje 5:03 minute u ukupnom zbiru, dok trećeplasirani Belgijac Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) zaostaje već 7:01 minutu UAE Team Emirates Andrej Hauptman ima toliko razloga za dobro raspoloženje.

Prema njegovim riječima, njegov štićenik je u najboljoj formi ikada. Upitan je li 25-godišnji dvostruki pobjednik Tour de Francea trenutno u životnoj formi, Hauptman je nakon etape u petak s kiselim osmijehom rekao: "Ne znam je li to život, ali najbolje je tako daleko."

To potvrđuju i rekordi koje Pogačar postavlja na usponima ovogodišnjeg Toura. Danas je na redu još jedna vrlo zahtjevna alpska etapa, ali ne tako visoko iznad mora kao ona u petak. Bicikliste čeka 132,8 km dugačak put od Nice do vrha prijevoja Couillole (15,7 km/7,1%), tijekom kojeg će morati svladati čak 4600 metara nadmorske visine, što je najljepša etapa na Touru.

"Znam svaku rupu na cesti", rekao je Pogačar za TV nakon pobjede u petak. Iako je rekao da bi i bjegunce mogli prepustiti etapnoj pobjedi, kod Pogačara, čak i uz poznate ceste, ne može se isključiti novi napad preostala trojica Slovenaca, Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike), Luka Mezgec ( Jayco AlUla) i Matej Mohorič (Bahrain-Victorious). S obzirom da je Tura na trenutke odlučna, mogli biste pokušati pobjeći, ali nikome nije ugodna zahtjevna planinska ruta.

Pretposljednja etapa 111. izdanja francuskog pramca započet će u 13.55 sati, a završit će oko 17.30 sati.

UKUPNI POREDAK NAKON 19. ETAPE
 

1. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) 78:49:20
2. Jonas Vingegaard (Dan/Visma-Lease a Bike) +5:03
3. Remco Evenepoel (Bel/Soudal-QuickStep) +7:01
4. Joao Almeida (Por/UAE Emirates) +15:07
5. Mikel Landa (Špa/Soudal-QuickStep) +15:34
6. Carlos Rodríguez (Špa/INEOS Grenadiers) +17:36
7. Adam Yates (VB/UAE Emirates) +19:18
8. Derek Gee (Kan/Israel-Premier Tech) +21:52
9. Matteo Jorgenson (SAD/Visma-Lease a Bike) +22:43
10. Giulio Ciccone (Ita/Lidl-Trek) +22:46...


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.