Produžena obustava proizvodnje. Kada će Fiat 500 E opet sići s pokretnih traka?

Glavni krivac za gašenje tvornice u Torinu i dalje je nezainteresiranost kupaca.

Stellantis će zbog niske potražnje produžiti obustavu proizvodnje električnog modela Fiat 500 do 1. studenoga.

Produžena obustava proizvodnje. Kada će Fiat 500 E opet sići s pokretnih traka? Fiat
2. 10. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Stellantis će zbog niske potražnje produžiti obustavu proizvodnje električnog modela Fiat 500 do 1. studenoga, priopćio je proizvođač automobila. Ovaj model se proizvodi u tvornici Mirafiori u Torinu, sjeverna Italija. Tvrtka je prvotno najavila da će proizvodnja biti zaustavljena do 11. listopada.

Predstavnici Stellantisa su u izjavi za medije rekli sindikatima da je europsko tržište električnih vozila "u ozbiljnim problemima". Prodaja električnih vozila opada diljem svijeta, dijelom zbog nedosljednih nacionalnih politika u pogledu poticaja za prelazak na ekološka vozila. Zbog toga su mnogi proizvođači automobila prisiljeni prilagoditi svoje planove elektrifikacije.

Unatoč privremenoj obustavi proizvodnje, Stellantis je potvrdio da će uložiti dodatnih 100 milijuna eura u model Fiat 500e koji će biti opremljen baterijom visokih performansi. Osim toga, tvrtka će početkom 2026. započeti proizvodnju nove verzije modela Fiat 500 Hybrid.

Ranije ove godine Italija je predstavila plan vrijedan oko milijardu eura za poticanje prijelaza na čistija vozila, koji uključuje subvencije za kupnju potpuno električnih automobila.

Fiat 500e lansiran je na europsko tržište 2020. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.