Sinčiću i Rumunju Cristian Terhesu zabranjen ulaz u Parlament jer nisu željeli pokazati Covid putovnicu

Pravi skandal zbio se danas ujutro na ulazu u Europarlament. - Svjedoci smo uspostave tiranije na razini EU u kojoj ljudska prava i slobode više nisu važni, kazao je Cristian Terhes, rumunjski zastupnik iz PNTCDN s kojim je u protestnom pokušaju dolaska na posao "bez papira" bio i naš eurozastupnik Ivan Vilibor Sinčić, koji se za sada nije javno oglasio. 

Sinčiću i Rumunju Cristian Terhesu zabranjen ulaz u Parlament jer nisu željeli pokazati Covid putovnicu Europski parlament/Start
9. 11. 2021

Njih dvojica nisu imali Covid putovnicu i morali su ostati s onu stranu vrata. Performans koji su na ulazu upriličili, rumunjski je zastupnik viralno razaslao širom svijeta. U samo tri sata "dobio je", samo na Facebooku više od 35 tisuće lajkova, na desetke tisuća komentara i dijeljnja... Po prvi put u povijesti Europarlamenta nekome od zastupnika zapriječen je ulaz u instituciju u koju su je uputili glasači. I dok hrvatski zastupnik za sada šuti, Rumunj je na sva zvona razglasio što mu se dogodilo. Naveo je da je ovo sumrak demokracije te dodao: 

- Na ulazu u Europski parlament u Bruxellesu bio sam s Ivanom Viliborom Sinčićem, hrvatskim neovisnim zastupnikom i zabranjen nam je pristup! Navodno jer nismo željeli pokazati Zeleni certifikat. Rekao sam im da se ostvarivanje mandata izabranog zastupnika ne može ugroziti ničim i da moram na posao za koji sam izabran. I ne tvrdim to ja, već to govore Ugovori i drugi akti EU.


- Svjedoci smo uspostave tiranije na razini EU u kojoj ljudska prava i slobode više nisu važni. Rekao sam da ću se boriti za prava Rumunja u Europskom parlamentu i to radim. Snimio sam što je ovdje i stavit ću na internet.

Do tada, međutim, pozovite zastupnike PNL-a i PSD-a iz Rumunjske da glasaju protiv nametanja Zelenog certifikata u Rumunjskoj. Ne dozvolite da vaša prava gazi ova izdajnička politička klasa, kojoj nije stalo do ljudi!

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.