Sinčiću i Kolakušiću, vi ste oholi, skloni ste performansu, egzibicionizmu i isključivosti. Ne razgovarate s ikim tko nije uvjeren u grandioznost svog lika i djela

Zastupnik Karlo Ressler reagirao je danas na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na govore zastupnika Sinčića i Kolakušića, koji su još jednom, nepovezano s temom rasprave, plenarnu raspravu pokušali koristiti za jeftini politički ekshibicionizam. Tako tvrdi najmlađi naš eurozastupnik. Naprosto nije odolio odgovoriti na teške riječi koje su jučer i danas Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić uputili na adresu Europske komisije, ali i na račun Andreja Plenkovića. Kazali su kako hrvatski premijer nije ništa drukčiji od Tadeusza Morawieckog i Viktora Orbana koje se progoni za suspenziju vladavine prava. Prvo je Kolakušić upozorio kako EK upotrebljava dvostruka mjerila i progoni poljskog i mašarskog premijera, a hrvatskog koji već godina ne poštuje odluku Europskog suda o ništavnosti odluka hrvatskih bilježnika pri ovrhama, puštaju na miru. Eto, Karlo Ressler odlučio je uputiti žestoku kritiku Kolakušiću i Sinčiću.

Sinčiću i Kolakušiću, vi ste  oholi, skloni ste performansu, egzibicionizmu i isključivosti. Ne razgovarate s ikim tko nije uvjeren u grandioznost svog lika i djela Eric VIDAL Copyright © European Union 2021 - Source : EP
20. 10. 2021

Karlo Ressler poručio je hrvatskom neovisnom dvojcu u Euro parlamentu:

- Nisam mislio danas o tome govoriti, ali ipak nekako se osjećam dužnim odgovoriti zastupnicima Sinčiću i Kolakušiću. Nažalost, nije rijetkost da se i s ove govornice obraća na takav način, što i s ove govornice slušamo potpuno neutemeljene demagoške tirade. Jednostavno, nema uvijek ni prostora, a ni dovoljno vremena, a ni smisla na takve stvari odgovarati. Zastupnici mandat kako žele, branit ću u konačnici i to njihovo pravo u Europskom parlamentu, zato što vjerujem u slobodu i predstavničku demokraciju.
Istodobno, mislim da je dobro još jednom podcrtati i razumjeti da postoji stvarno dramatična razlika između takva dva oblika političkog rada. Dakle, s jedne strane performansa, a s druge ozbiljnog rada, ekshibicionizma i stvarnog utjecaja na europske dokumente. Ohole destruktivnosti s jedne strane i pokušaja pronalaska odgovora na stvarno teška europska pitanja. Zato su neusporedivi isključivost, glasovanje protiv pomoći državama članicama, s druge strane mi osiguravamo rekordni paket, ali još više od svega nemogućnost zajedničkog rada s ikim tko nije uvjeren u grandioznost svog lika i djela s jedne strane i traženja pravih kompromisa za interes hrvatskih građana.

Sinčiću i Kolakušiću, vi ste oholi, skloni ste performansu, egzibicionizmu i isključivosti - Karlo Ressler poručio je hrvatskom neovisnom dvojcu u Euro parlamentu:- Nisam mislio danas o tome govoriti, ali ipak nekako se osjećam dužnim odgovoriti zastupnicima Sinčiću i Kolakušiću. Nažalost, nije rijetkost da se i s ove govornice obraća na takav način, što i s ove govornice slušamo potpuno neutemeljene demagoške tirade. Jednostavno, nema uvijek ni prostora, a ni dovoljno vremena, a ni smisla na takve stvari odgovarati. Zastupnici mandat kako žele, branit ću u konačnici i to njihovo pravo u Europskom parlamentu, zato što vjerujem u slobodu i predstavničku demokraciju. Istodobno, mislim da je dobro još jednom podcrtati i razumjeti da postoji stvarno dramatična razlika između takva dva oblika političkog rada. Dakle, s jedne strane performansa, a s druge ozbiljnog rada, ekshibicionizma i stvarnog utjecaja na europske dokumente. Ohole destruktivnosti s jedne strane i pokušaja pronalaska odgovora na stvarno teška europska pitanja. Zato su neusporedivi isključivost, glasovanje protiv pomoći državama članicama, s druge strane mi osiguravamo rekordni paket, ali još više od svega nemogućnost zajedničkog rada s ikim tko nije uvjeren u grandioznost svog lika i djela s jedne strane i traženja pravih kompromisa za interes hrvatskih građana.

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.