Sandra Benčić nije Josipa Rimac, nije Goran Grlić Radman, nije Marko Milić, nije Mario Banožić...

Plenković je i Povjerenstvo za sukob interesa pretvorio u sredstvo diskreditiranja oporbenih snaga, napisala je Dalija Orešković braneći Sandru Benčić koja je zbog mizernog propusta drakonski kažnjena, sve dok HDZ ekipa vedri i oblači.

Sandra Benčić nije Josipa Rimac, nije Goran Grlić Radman, nije Marko Milić, nije Mario Banožić... Patrik Macek / Pixell
5. 10. 2024

Evo što je Dalija Orešković napisala nakon što je Povjerenstvo za sukob interesa (ne)selektivno kaznilo Sandru Benčić:

- Od institucije kojoj je javnost nekad vjerovala jer je imala iste kriterije i aršine postupanja prema svima, Povjerenstvo se u razdoblju vladavine Andreja Plenkovića polako pretvara u sredstvo diskreditiranja oporbenih snaga.
Dovoljna je jedna diskutabilna odluka i jedan neprecizan naslov u medijima da za istinu više nitko ne pita.
"Pretjerani formalizam", tako je Ustavni sud RH svojevremeno opisao stav Povjerenstva da Josipa Rimac (danas Pleslić) nije pravilno ispunila svoju imovinsku karticu kada je prikazala da ima kuću, a ne nekoliko etažnih dijelova nekretnine, kao što su to pokazivali podaci iz zemljišnih knjiga. Pitanje glasi, hoće li Ustavni sud ostati kod svojih ranijih tumačenja, ili će se i on prilagoditi novim potrebama HDZ-a.
Sandra Benčić nije Josipa Rimac, nije Goran Grlić Radman, nije Marko Milić, nije Mario Banožić. Njezin slučaj uzet ću kao primjer sustavnog okupiranja i zloupotrebe institucija od strane HDZ-a, počevši Povjerenstva sve do Ustavnog suda.
Veselim se objavi Odluke. Predlažem članovima Povjerenstva da si ovoga puta daju truda. Na saslušanju pred Odborom za izbor, imenovanja i upravne poslove u fazi natječajnog postupka, bez imalo srama ili grižnje savjesti priznali su da nemaju pojma o prethodnoj praksi, ta da niti rečenicu ni o čemu nisu pročitali, neki od njih čak niti sam Zakon kojeg bi trebali provoditi.
Vidi se da radi provedbe Zakona nisu niti izabrani.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.