Rimac se vratio na tron! Ponovo ima najbrži auto koji do stotke ubrzava za 1,81 sekundu, a raspolaže s 2107 KS

VIDEO: Robotaksiji iz Svete Nedelje su utihnuli, no eksplodirala je u posve nova Nevera R na Monterey Car Weeku u Californiji!

Rimac Nevera R, radikalan odgovor za povratak na sam vrh najbržih serijskih automobila uz 2107 KS!

Mate Rimac otkrio je kako ove godine možemo očekivati posve ​​novi model. "Bit će to trkaći automobil s jednim sjedalom koji će biti brži od bilo kojeg automobila na većini staza,"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rimac Automobili (@rimac_automobili)

Rimac se vratio na tron! Ponovo ima najbrži auto koji do stotke ubrzava za 1,81 sekundu, a raspolaže s 2107 KS Rimac
18. 8. 2024

U Rimcu su protekla dva tjedna bili prilično tajnoviti. Na Instagramu su pratioce zadirkivali fotografijama koje ne otkrivaju ništa opipljivo i stalno su spominjali radikalizam. Zato se čak počelo govoriti da će biti hrvatska marka predstavila model s motora na unutarnje izgaranje.

Sada su u Montereyu, gdje se ovih dana održava tjedan automobila, predstavili Neveru R. Opisuju je kao čistokrvni sportski auto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rimac Automobili (@rimac_automobili)

Inženjeri su odlučno prihvatili izazov. Nevera R je za 193 konjske snage (144 kW) jača od "obične", pa ima 2107 konjskih snaga (1.550 kW).  Snaga je rasla, težina je padala, ali ne znamo koliko.

Završili su i "limariju"; straga je dodan zavidan spojler i veći difuzor, a malo je modificiran i donji dio prednjeg kraja automobila. Zbog toga Nevera R ima 15 posto veću potisnu silu i 10 posto bolju aerodinamičku učinkovitost.

To još uvijek nije sve

108 kWh baterija je sada usmjerena na performanse, sustav vektoriranja okretnog momenta je poboljšan, a šasija je prilagođena. Kočnice su također nove, a felge su standardno umotane u gume Michelin Cup 2.

Evo što je za prinovu u obitelji Nevra kazao Mate Rimac:

- “Kada smo razvijali Neveru, važan dio zadatka bio je da bi to trebao biti Grand Tourer. Pobrinuli smo se da bude prostran, udoban i fino uravnotežen između uzbudljivog i pristupačnog. U konačnici ono što smo postigli savršeno je pogodilo tu ravnotežu; automobil visokih performansi koji ruši rekorde koji bi mogao postaviti nova mjerila na Nürburgring Nordschleifeu i voziti se udobno tisućama kilometara diljem kontinenata. Bio je to prijelomni trenutak u automobilskim performansama; prvi serijski potpuno električni hiperautomobil na svijetu, samostalno predvodi novu generaciju. Ali mi se neumoljivo prilagođavamo željama kupaca, a mnogi su tražili automobil koji je stvarno naglašavao sposobnost Nevere u zavojima, koristeći svu naprednu tehnologiju ugrađenu. Odgovorili smo s Neverom R: sav DNK Nevere koja obara rekorde, ali lakši, brži i fokusiraniji.” – opisuje novi model Mate Rimac, osnivač Rimac grupe.

Sve to zajedno omogućuje Neveri R postizanje vratolomnih, ali vratolomnih ubrzanja. Iz mjesta do 100 kilometara na sat ubrzava za 1,81 sekundu, a do 200 kilometara na sat stiže za 4,38 sekundi. Četvrt milje prelazi za 8,23 sekunde, a brzinomjer se konačno zaustavlja na 412 kilometara na sat.

Rimac će s novim automobilom napasti i apsolutni rekord Nurburginga. u kategoriji serijskih električnih automobilov i sada rekord drži Nevera,  koja je gotovo 21 kilometar asfalta prevalila s vremenom 7:25,231.

Direktor brenda Mate Rimac u razgovoru za portal Motor1 otkrio je kako ove godine možemo očekivati ​​novi model. "Bit će to trkaći automobil s jednim sjedalom koji će biti brži od bilo kojeg automobila na većini staza," rekao je 36-godišnjak.

Tehnički podaci:

· Najveća brzina: 412 km/h (uz nadzor proizvođača)

· 0-92 km/h: 1,74 s
· 0-100 km/h: 1,81 s
· 0-200 km/h: 4,38 s
· 100-200 km/h: 2,46 s
· 0-300 km/h: 8,66 s
· 1⁄4 milje: 8,23 s

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.