Rimac dobio za uho, Šveđani srušili njegov rekord i srušili ga s trona najbržeg električnog automobila

VIDEO: Normalni automobili ne bi postigli ni djelić te brzine za to vrijeme... Od 0 do 400 m za samo 27,83 sekunde.

Rimac dobio za uho, Šveđani srušili njegov rekord i srušili ga s trona najbržeg električnog automobila Koenigsegg
4. 7. 2024

Postavljanje brzinskih rekorda nije ništa novo u svijetu automobila. Među proizvođačima superautomobila to je statusni simbol, imaginarna kruna koja predstavlja dobar prodajni argument kada želite svog kupca odvojiti od teško zarađenih milijuna. Kada se u svibnju prošle godine Rimac umiješao u bitku i Koenigseggu skinuo rekord s 0 na 400, Šveđani nisu dugo mirovali.
 

Već krajem prošle godine vratili su rekord s Regerom, a sada su s novim Jeskom pogazili vlastiti rekord. U rukama testnog vozača Markusa Lundha, Jesko Absolut od 1600 konjskih snaga (1193 kilovata) postigao je vrijeme od samo 27,83 sekunde. Od starta iz mjesta pa sve do 400 kilometara na sat i kočenja do potpunog zaustavljanja za manje od pola minute. To je vjerojatno manje vremena nego što ste potrošili na ovaj članak do ovih riječi.

Pritom su oborili još tri rekorda: 0 do 400 kilometara na sat za 18,82 sekunde, 0 do 250 milja na sat za 19,2 sekunde i 0-250-0 milja na sat za 28,27 sekundi. Zbog boljih temperatura i povoljnog vjetra, učinili su to u pet ujutro. Dobro rješenje za izbjegavanje jutarnje kave. Christian von Koenigsegg kaže da se već pripremaju za pokušaj postavljanja novog rekorda najveće brzine. S Jeskom će pokušati prijeći 500 kilometara na sat.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.