Foto: Vinzenz Lorenz M / Pixabay
Početak:
Količina: 4 osobe - 1 litra
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 5 minuta
Okus: JAKO ukusno!
Postupak je vrlo jednostavan: Gore navedene sastojke stavite u lonac i kuhajte ih gotovo do vrenja. Ne dozvolite da vino proključa. Prije nego prokuha, ostavite ga sa strane i ulijte u staklenke.
To je to!
Želite li kuhano vino učiniti još ukusnijim, možete dodati dodatke koje vam otkrivamo u nastavku.
Čak i s priborom, proces je isti i prilično jednostavan.
Što je s priborom?
Predstavljamo vam još neke dodatke uz klasične koji će vaše domaće kuhano vino učiniti još ukusnijim:
# 1 Lovorov list, bobice kleke i đumbirOvdje nije precizirano koliko dodati. Ponašajte se samo po svom ukusu.
# 2 Dodatne žlice šećera
Jeste li među onima koji vole slađe? Zatim dodajte još nekoliko žlica šećera, a još je bolje ako u posudi prvo karamelizirate nekoliko žlica šećera, prelijte hladnom vodom, dodajte vino i ostale osnovne dodatke i kuhano vino će imati plemenitiji okus.
#3 Kuhano vino i rum? DA.
Dodatak ruma pružit će mirisnu aromu. Predlažemo bijeli rum, ali svaki rum će učiniti svoje – vjerujte.# 4 Naranča, mandarina i vanilin šećer
Dodajte polovico pomaranče ali mandarine ter vrečko vanilijevega sladkorja. Tako je! Všeč vam bo.
#5 Kore limuna
Je li Vam ponekad gorko kuhano vino? Vjerojatno je to od kore limuna, pa je odrežite i koristite samo unutrašnjost limuna.
Preporučamo: 3 trika kako bi vaša BOŽIĆNA ZVIJEZDA trajala duže (možda čak i do sljedećeg Božića) ili Sve o kuhanom vinu (pomiješano s votkom u Poljskoj i sokom od naranče u Španjolskoj)
Izvor: citymagazine.si