Bingo za odlikaše! Range Rover Sport stiže i u najatraktivnijoj i najpovoljnijoj plug-in hibrid verziji od 510 konja po cijeni od 798.000 kn

Novi Range Rover Sport s 510 što benzinskih, a što električnih konja stigao i u Hrvatsku, a njih 250 potencijanih kupaca iz Adria regije mogu računati na iznimno upravljiv, moćan i stajliš SUV koji će se dati kupiti u najnaprednijoj plug in tehnologiji već od 798.000 kuna.

Kako stvari stoji, roba je to koja se traži i koja s prodajom problema nema!

Treća generacija Range Rover Sporta predstavljena je premijerno u Hrvatskoj u Zagrebu odabranim uzvanicima i novinarima, a od danas se ovaj SUV da i zakapariti s rokom isporuke od nekoliko mjeseci.

Bingo za odlikaše! Range Rover Sport stiže i u najatraktivnijoj i najpovoljnijoj plug-in hibrid verziji od  510 konja po cijeni od 798.000 kn Land Rover / Start
21. 9. 2022

Sport se temelji na istoj platformi MLA-Flex kao i Range Rover, što omogućuje plug-in hibridne modele i punu EV verziju koja će se pridružiti asortimanu od 2024. Tu su i 48-voltne varijante s blagim hibridom i nevjerojatnih 523 KS 4,4-litreni twin-turbo V8 model P530.
Novi Range Rover Sport svako putovanje pretvara u događaj. Može se podesiti da bude dinamičan upravo koliko vozač želi, nudeći unaprijeđene razine profinjenosti i udobnosti. Ta sposobnost kombiniranja dvostrukih karaktera, uz pružanje povećanog luksuza i fokusiranosti vozača, omogućena je opsežnim nizom tehnologija i funkcija.

Range Rover Sport je nova definicija sportskog luksuza, te neprimjetno objedinjava energične i instinktivne performanse na cesti s profinjenošću brenda Range Rover. Treću generaciju odlikuje  sofisticirani, progresivni dizajn te niz tehničkih inovacija.

Niz moćnih i učinkovitih pogonskih sklopova uključuje šestocilindarske električne hibride povećanog dometa, moćan novi V8 i blage hibride sa šestocilindarskim benzinskim i dizelskim Ingenium motorima. Potpuno električni pogon bit će uveden 2024. godine, kao nastavak Land Roverova puta elektrifikacije.


Sveobuhvatna linija električnih pogonskih sklopova pruža uobičajene performanse Range Rovera Sport

Asortiman uključuje dva električna hibrida povećanog dometa, šestocilindarske benzinske i dizelske motore Ingenium koji koriste blagu hibridnu tehnologiju, te potpuno novi V8 Twin Turbo. Linija novog Range Rovera Sport razvijati će se 2024. godine dodatkom potpuno električnog modela.Novi Električni hibrid P510e inženjerski je projektiran da ispuni zahtjeve vozača koji traže vožnju visokih performansi, zadivljujuću učinkovitost i više od 100 km dometa električne vožnje s nultim emisijama. Besprijekorno objedinjava Land Roverov 3,0-litreni šestocilindarski benzinski motor Ingenium s moćnim električnim motorom od 105 kW i baterijom od 38,2 kWh, proizvodeći ukupnu izlaznu snagu sustava od 510 KS. Sposoban je za ubrzanje 0 – 100 km/h za samo 5,4 sekunde, domet električne vožnje do 113 km (70 milja) i očekivani stvarni domet od 88 km (54 milje) – dovoljno da većina vlasnika prijeđe do 75 posto putovanja s električnom energijom6 – i emisijama CO2 od samo 18 g/km.1 Za dulja putovanja, plug-in hibridni pogonski sklop osigurava kombinirani domet od 740 km (460 milja) benzinskog i električnog pogona.

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.