Profil žene šefa hrvatske opozicije: Medicinska sestra, "balkanski smer", do diplome i to lažne, došla "školujući se" u Zenici, Kragujevcu, Tuzli, Puli...

Peđa Grbin pravi se lud kad mu se postavi pitanje; - A znate li gdje je diplomu "zaslužila" vaša supruga? Uglavnom, Altana Hodžić Grbin i njen životni zaštitnik kao da žive u prošlosti i neodoljivo asociraju na vrijeme koje je najbolje označavala pjesma "Električnog orgazma": - Igra rock n roll cela Jugoslavija, sve se oko teba ispravlja i savija", koju su oni nadozidali i velikim mogućnosti usavršavanja i školovanja.

- Zenica, Pula, Tuzla, Kragujevac, pa gdje toga ima? U SDP-u! Peđa Grbin pojma nema da mu se žena školovala širom Balkana

Željko Sačić u svojoj je kritici svog saborskog kolege možda i najdalje otišao kazavši kako se radi o “izgubljenom” Peđi Grbinu koji pojma nema da mu je supruga "šarala" po Balkanu:

Kolega, pa ti ne znaš da ti je supruga završila “fakultet iz Kragujevca”

 Sjajna je i poruka koja kruži društvenim mrežama:

"Lako je kupovati diplome doktora, odvjetnika, sudaca i igrati se tuđim životima, aj ti kupi diplomu električara pa radi"

Altana Hodžić Grbin,   01.05.2017., Pula - Puljani su proslavu 1. svibnja odrzali u Sijanskoj sumi uz raznoliki kulturno-umjetnicko i sportski program. Dijelio se i nezaostavni prvosvibanski grah. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL Duško Marušić / Pixell
14. 8. 2022

Grbinova odabranica inače je po zanimanju medicinska sestra. Na njezinu profilu na društvenim mrežama piše da je završila trogodišnji fakultet za medicinske sestre u Kragujevcu.

Altana Hodžić Grbin radila je u privatnoj klinici za dijalizu, potom u pulskoj Općoj bolnici i to na Odjelu neurologije. Punih šest godina bila je i medicinska sestra na Hitnoj medicinskoj pomoći. Nakon toga put ju je odveo u Zagreb, gdje je radila na Odjelu za neurologiju i gastroenterologiju u KBC-u Zagreb.

S Peđom je u vezi od 2015., a poznaju se već godinama.

Saborski zastupnik Željko Sačić ironično je reagirao na medijske napise o tome da je supruga Peđe Grbina, šefa SDP-a, bila studentica kompromitiranog fakulteta iz Kragujevca:

- “Nevjerojatno... pa Peđa, Ti i oko Tebe sve puno bezakonja , pohlepe, nemorala, licemjerstva, lijenosti..” kruva bez motike…, a kao nudiš sebe, da bi vodio ” progresivnu” saborsku opoziciju???

Priča sa šefom hrvatske opozicije zarolala se u onom trenutku kad je srpsko pravosuđe na optuženičku klupu stavilo profesore i rukovodeće ljude Sveučilišta u Kragujevcu koje su optužili da su "dijelili šakom i kapom" diplome. Navodno od njih 40 falsificiranih njih ček 15 je završilo u Hrvatskoj, najviše u Puli.

Kako je napisao prof. dr.sc.Ivica Granić na treću godinu školovanja kragujevački optuženici upisali su hrvatske medicinske sestre, koje su završile prve dvije godine studija na fakultetu u Zenici, s nastavom u Puli, a uhićeni su i zbog jedne obrane doktorata, također hrvatskom državljaninu .

Prije desetak godina takve danas aktualne, a tada buduće medicinske sestre upisale su fakultet u Tuzli koji ima podružnicu u Puli. Tamo su slušale predavanja i polagale ispite. Nakon dvije godine Ministarstvo znanosti taj je studij zabranilo, jer nije bio akreditiran po hrvatskim propisima.
Unatoč tome, studentice su se snašle i nastavile se kvazi školovati. No ne Puli, ne u Tuzli, već u Kragujevcu. Tako su treću godinu završile pod okriljem Sveučilišta u Kragujevcu.
Među studenticama koje su prakticirale balkansko školovanja je i Altana Hodžić Grbin, supruga šefa SDP-a.

- Pa čovječe moj dobri, aj ti to sve povataj, te Zen'ca, te Tuzla, te Pula, te Kragujevac, dodao je prof. dr.sc.Ivica Granić.

Željko Sačić reagirao je na profesorovu recenziju lažnih medicinskih sestara i napisao:

- Dapače, sebe i stranku kojoj si ( još uvijek) na čelu, nudiš kao alternativu vladajućima.. Koje u Sabornici svakodnevno prozivaš za: kriminal, korupciju, uhljebarstvo, nesposobnost, primitivizam, nazadnost…!? HALO ČOVJEČE, pa koga Ti praviš budalama?? Koga Ti varaš i zašto to radiš, kad i sam znaš da si – “politička trulež!”Kolega Peđa, pa Ti ništa ne znaš…, ne znaš di živiš, ne znaš di ti i kada je supruga završila ili završava školovanje, ne znaš voditi SDP... Pola kolegica i kolega pobjeglo je od Tebe..Peđa, pa što Ti uopće znaš, osim površno i priglupo lagati? Ima li neko u SDP- u da Ti javno kaže kako trebaš politički umuknut i ispričati se hrvatskom narodu, zbog prevare, zavođenja! Ili će i oni ”pojavu osuditi, a druga Peđu i drugaricu Altanu – spasit”, napisao je Željko Sačić.

Kako se samo zarolala priča o kriminalcima profesorima iz susjedne nam države. S lažnim su diplomama radile i vjerovale kako su zaštićene kao lički međedi. Među studentima Medicinskog fakulteta iz Kragujevca bila je i supruga Peđe Grbina koja je i u njemu imala zaštitu. Peđa Grbin je pokušao opravdati svoju suprugu Altanu Hodžić Grbin istaknuvši da je ona sporni Medicinski fakultet iz Kragujevca pohađala u Puli, jer je tamo bila nekakva podružnica.

Peđe Grbin vrdao je i nikako ni sam ne zna pronaći formulu kojom bi mu pošlo za rukom opravdati svoje i ponašanje supruge. Tvrdi da je najprije upisala Medicinski fakultet u Tuzli koji je imao podružnicu u Puli. S obzirom na to da nije bio otvoren po hrvatskim propisima i standardima Ministarstvo znanosti mu je ukinulo dozvolu, ali je onda tu podružnicu preuzeo Medicinski fakultet iz Kragujevca.

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.