Mora imati autonomiju od najmanje 500 km, mora se napuniti u roku od 15 minuta, mora biti puno više punionica...

Čeka li prodaja električnih automobila bolja vremena? Možda će generacija Z štedjeti struju.


Istraživanje je otkrilo novi profil europskog kupca baterijskih električnih vozila.

Mora imati autonomiju od najmanje 500 km, mora se napuniti u roku od 15 minuta, mora biti puno više punionica... Mercedes-Benz
23. 9. 2024

Gotovo 40 posto kupaca koji idućih godinu dana planiraju kupiti automobil vrijedan 80.000 eura ili više razmišlja o kupnji električnog vozila na baterije, pokazalo je istraživanje Boston Consulting Groupa. Napominju da, kako bi uspjeli osvojiti ovaj rastući segment, proizvođači moraju dati prioritet potrebama i brigama kupaca.

Punjenje i domet vozila i dalje su najveće prepreke kupnji. Kupci premium+ i luksuznih vozila kao najčešće brige ističu nedostatak brzih punionica i troškove postavljanja privatnih punionica.

Istovremeno, ovi kupci očekuju veći domet vozila, točnije 500 kilometara.

Spomenuta zabrinutost znatno je smanjena kod onih koji su već vozili baterijsko električno vozilo, točnije za 24 posto za vrijeme punjenja i 34 posto za domet.

Istraživanje se temelji na podacima prikupljenim od više od 5000 potencijalnih kupaca automobila u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Španjolskoj, od kojih su 20 posto kupci iz visokog, premium+ i luksuznog cjenovnog razreda.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.