Prekipjelo i Austrijancima! "Hrvatska? Nikad više!" (Pogledajte što ih je toliko razljutilo)

Pa kako to? U usporedbi s Italijom, drugom najpopularnijom destinacijom austrijski turisti, Hrvatska je znatno skuplja, posebice što se tiče smještaja i cijena hrane.

“Potražnja za Grčkom i dalje je velika”, javljaju austrijski novinari. Nije splasnuo ni entuzijazam prema Turskoj, koja nudi razumne cijene svojih usluga, te Tunisu, koji je još uvijek jeftina alternativa.

Prema turoperatoru TUI, Kreta je najpopularniji otok za stanovnike Salzburga, a slijedi je španjolska Mallorca. Zanimljivo, veliki broj najvećih turističkih lanaca u Hrvatskoj baš je u austrijskom vlasništvu.

Prekipjelo i Austrijancima! "Hrvatska? Nikad više!" (Pogledajte što ih je toliko razljutilo) Robert Marinković / Pixabay
8. 8. 2024

Hrvatska, najpopularnije odredište za odmor i ljudima iz Salzburga, bori se s rastućim cijenama i lošim prometnim uvjetima, piše austrijski list Kronen Zeitung.

- "Hrvatska? Nikad više ni pod koju cijenu!" glasi naslov. Zaključak je to većine stanovnika Salzburga koji već godinama putuju u najpopularniju austrijsku destinaciju za odmor na Mediteranu, do koje se može doći automobilom, zbog čega turisti dobro promisle prije nego krenu na jug.

Više turističkih stručnjaka zabrinuto je zbog visokih cijena, prenosi list U usporedbi s Italijom, drugom najpopularnijom destinacijom, Hrvatska je znatno skuplja, posebice kada su u pitanju cijene smještaja i hrane.

“Potražnja za Grčkom i dalje je velika”, javljaju austrijski novinari. Nije splasnuo ni entuzijazam prema Turskoj, koja nudi razumne cijene svojih usluga, te Tunisu, koji je još uvijek jeftina alternativa. Prema turoperatoru TUI, Kreta je najpopularniji otok za stanovnike Salzburga, a slijedi je španjolska Mallorca.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.