Ronioci u moru zatekli su prizor od kojeg je zastao dah (pogledajte ovaj video)

Ronjenje na otvorenom moru neprocjenjivo je i svaki put drugačije iskustvo. Ponekad ipak proleti nešto jedinstveno i nezaboravno.

Ronioci u moru zatekli su prizor od kojeg je zastao dah (pogledajte ovaj video) Youtube/posnetek zaslona
25. 6. 2024

Već smo pisali o tome da ronioci - ako baš imaju velike sreće - naiđu na golemu lignju. Ovo je bila sreća japanskog para koji je naišao na jednog od njih i
  snimio ga.  Da je imao sreće, međutim, ne može reći jedan surfer od orijaških lignji napadnut

Nažalost, često izvještavamo o golemim lignjama koje beživotne izbaci na obalu. Ovakav prizor iznenadio je prije nekog vremena stanovnike novozelandske obale. I što je još neobičnije, ovo čak nije bio ni prvi takav prizor na ovoj istoj obali, tijekom godina ih je zabilježeno nekoliko.
 

Če se vrnemo k potapljačem, je svet pred kratkim obkrožil posnetek, ki ga je naredil Ronald Raasch - pustil vas bo odprtih ust. Nastal je na Norveškem (Ørsta), kjer so trije potapljači (Raasch je eden izmed njih) raziskovali potopljeno ladjo iz 2. svetovne vojne.

Ko so se vračali nazaj proti obali pa šok - mimo njih je prilebdelo ogromno (zares ogromno!) jajčece orjaškega lignja. Vreča, v kateri je bilo več sto tisoč jajčec, je lebdela okoli 15 metrov nad oceanskim dnom in 17 metrov pod morsko gladino. 

Prizor na koji se rijetki susreću u životu, jer je za goleme lignje svojstveno da se kreću u jako dubokim vodama. Ovakva vrećica štiti jajašca od grabežljivaca, uljeza i zaraza te je, prema mnogim komentatorima, još jedno od čuda života.  Pritom se mnogi pitaju kolika je 'majka' goleme lignje. “Opa, to je nešto najčudnije što sam ikad vidio”, komentirao je netko. I drugi: "Nikada nisam vidio ništa slično." Oni sigurno nisu jedini.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.