Psić na pikniku pojeo štapić ražnjića, veterinari pokazali posljedice

Ne radite to svojim ljubimcima!!! Piknici su odličan način za provođenje slobodnog vremena, ali ako je vaš pas u blizini, držite ga pod kontrolom! Kad vidite ove fotografije, naježit ćete se.

Čokolada, grožđe, luk, alkohol, kosti i masna hrana - što dalje od psa, a atraktivna im je i kanta za otpatke!

Psić na pikniku pojeo štapić ražnjića, veterinari pokazali posljedice Veterinarska stanica Majšperk FB
20. 8. 2024

Na Facebook stranici Veterinarske ambulante Majšperkobjavili su nedavno iskustvo kako bi upozorili sve vlasnike pasa koliko izleti mogu biti opasni. Primili su štene koje je na pikniku pojelo štapić s ražnja, a nakon nekoliko dana vlasnici su je doveli k njima zbog upale (u početku nije pokazivala nikakve tegobe, uspjeli su je spasiti). štene bez ikakvih posljedica, ali moglo je i drugačije završiti. "Ljetni izleti i slobodno vrijeme na otvorenom mogu biti opasni za vaše ljubimce. Prijelomi palčeva, kosti i drugi sitni predmeti mogu uzrokovati ozbiljne ozljede", napisali su također stručnjaci iz spomenute klinike.
 

Pikniki pogosto vključujejo hrano, ki ni primerna za živali, kot so čokolada (znate, da zbog čokolade pas lako tudi ugine?),  luk, grožđe, alkohol, kosti i masna hrana. Opasne kosti za pse su uglavnom one koje se mogu oštro slomiti ili izazvati druge probleme - kuhane kosti, kosti peradi, kosti rebara...

Psima je vrlo atraktivna i kanta za otpatke, u kojoj ima mnogo stvari koje su još jestive i psu jako mirišu, ali i opasnih stvari. Ako su na vašem pikniku psi, morate osigurati da im kutija s pijeskom nije dostupna. Također, većina pasa će istraživati ​​ostatke hrane na stolu za blagovanje, stoga je potrebno psa držati pod stalnim nadzorom. Budući da se piknici obično održavaju po toplom i lijepom vremenu, psu bi uvijek trebala biti dostupna svježa voda, a ako unaprijed znate da će tražiti hranu, sa sobom ponesite odgovarajuće poslastice. Na taj način čak i piknik za psa može biti pomalo poseban dan (ali ipak siguran).
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.