Ostavio ju je bez teksta: kada ju je 39 godina kasnije pronašao na Facebooku i objasnio zašto, srce joj se slomilo

Bili su toliko zaljubljeni da više nije moglo biti. Bili su poput Romea i Julije. Zatim ju je ostavio. Praktički bez riječi. Kada je 39 godina kasnije saznala zašto, nije mogla vjerovati svojim ušima.

Ostavio ju je bez teksta: kada ju je 39 godina kasnije pronašao na Facebooku i objasnio zašto, srce joj se slomilo Omrežje X/posnetek zaslona
13. 7. 2024

Bila je to ljubav na prvi pogled. Kada su se prvi put sreli, znali su da su suđeni jedno drugom. Penny Umbers i Mark Bethel zajedno su proveli nekoliko prekrasnih tinejdžerskih godina. Djevojka iz Engleske i momak s Bahama bili su sigurni da će to trajati zauvijek...

Mark se ipak vratio na Bahame nakon završetka srednje škole, ali nije mogao dugo izdržati bez svoje Penny. Upisao je koledž u Londonu i dvojac je ponovno bio zajedno. Onda je udarilo kao grom iz vedra neba. Mark je ostavio Penny praktički bez riječi. Bez objašnjenja.

Život joj se srušio kao kula od karata. Odustala je od fakulteta, čak je razmišljala i o samoubojstvu, ali je nekako uspjela stati na noge. Dvaput udavana, ali i dva puta razvedena, jednostavno nije mogla zaboraviti Marka. Gotovo četiri desetljeća kasnije, kada je Mark bio samo daleka uspomena iz njezinih inače prekrasnih tinejdžerskih dana, na Facebooku je dobila poruku koja ju je bacila preko ruba. Bio je to on. Ocjena. 39 godina nakon što ju je ostavio praktički bez riječi, ponovno se s njom povezao uz pomoć društvenih mreža. Desetljećima kasnije, Penny saznaje istinu o tome zašto ju je Mark ostavio. I srce joj je opet puklo.

Kako je objasnio Bethel, našao se pod pritiskom roditelja – i svojih i njezinih. Obojica nisu odobravali to što su zajedno, tamnoputi dečko s Bahama i plavokosa Britanka. Otac je Marku čak zaprijetio da će iskoristiti veze i pobrinuti se da ostane bez stipendije. Markovi roditelji također su odlučili da mu više neće slati novac osim ako ne ostavi Penny.

"Odluka koju sam morao donijeti bila je najteža u mom životu. Srce mi je bilo slomljeno. Ali ruke su mi bile vezane. Bio sam u stranoj zemlji i 3000 kilometara od kuće. Bio sam potpuno ovisan o novcu koji sam dobivao od roditelja", objasnio je Mark nedavno, kada je njihova priča dospjela u javnost,

Marka je životna sudbina dovela do uspješne karijere hotelijera, ali unatoč svemu, svoju školsku ljubav nikada nije zaboravio. Pokušao je pronaći Penny nekoliko puta, ali bezuspješno. Ona je nakon udaje promijenila prezime, pa su njegovi pokušaji bili poput traženja igle u plastu sijena. Ipak, jednog dana sreća mu se osmjehnula. Na Facebooku je pronašao pravu Penny. Svoju Penny.

I kako je priča završila? Imala je sretan kraj.

"Opet smo zajedno. I osjećamo se kao da tih 39 godina nije ni postojalo", kroz smijeh je danas objasnila Penny (63) koja se odrekla života u Britaniji i preselila  na Bahame. Postala je Penny Bethel...

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.