Je li to prednost strujića? Ovaj SUV preživio je uragan, plivanje i blatnu kupku

VIDEO: U uraganu Helena uništene su tisuće vozila, ali priča o električnom Rivianu iznenađuje.

Je li to prednost strujića? Ovaj SUV preživio je uragan, plivanje i blatnu kupku Reddit u/chessforgiants
4. 10. 2024

Napisao: Jaka Drozg

U tragediji uragana Helena, koji je krajem rujna poharao jugoistok SAD-a, izgubilo je više od 100 života, a procijenjena materijalna šteta već premašuje 27 milijardi dolara. Poplave su ostavile posljedice i na flotu, a barem jedna pozitivna i iznenađujuća priča stiže s Floride. Iz priloženog videa i fotografija vidi se da je električni poluteretnjak Rivian R1T preživio pravu blatnu avanturu.

Ako je vjerovati priči vlasnika, poplave su ga pomaknule više od 30 metara od mjesta gdje ga je ostavio parkiranog. Po dolasku do vozila on i njegov prijatelj su ga otključali i odvezli se bez ikakvih problema, kabina je nakon poplave bila potpuno suha, a ni nakon punjenja akumulatora vlasnik nije prijavio nikakve tehničke probleme. Avantura ovog Riviana, u koju se valja povjerovati i na temelju fotografija, vjerojatno bi rijetko koje vozilo na termo pogon preživjelo nakon poplave pogonskog sklopa - još manje bi radilo i prije temeljitog servisa.

New color options for hurricane Helene survivors. French Broad River Brown
byu/chessforgiants inRivian

Možda to što je Rivian preživio i nije toliko iznenađenje, budući da američka tvrtka osigurava da su njihovi pogonski sklopovi pravilno zabrtvljeni od prodora vode, te da tijekom proizvodnje poduzimaju odgovarajuće mjere protiv korozije. Prodiranje vlage kontroliraju i sigurnosni sustavi koji štite vlasnika od daljnjih oštećenja u takvim slučajevima. Važno je napomenuti da vožnja svakog poplavljenog vozila predstavlja rizik jer šteta nije nužno odmah vidljiva, stoga preporučujemo da u takvim slučajevima vozilo prvo pregleda ovlašteni mehaničar. Ali dobro je znati da je Rivian koristan barem u hitnim slučajevima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.