Potpuni kaos i potop Riječana u Ljubljani: Bijesni navijači Rijeke zbog katastrofalne igre i gubitka od najmanje 3 milijuna eura (FOTO)

Pa čemu to? Utakmicu Olimpije i Rijeke obilježili su incidenti, a ono najgore zbivalo se na tribinama. Navijači Armade jadno se obrušili na krivog ni dužnog Livaju.

Potpuni kaos i potop Riječana u Ljubljani: Bijesni navijači Rijeke zbog katastrofalne igre i gubitka od najmanje 3 milijuna eura (FOTO) Bobo
30. 8. 2024

Nogometaši ljubljanske Olimpije svladali su Rijeku 5:0 (4:0) u Stožicama u uzvratnoj utakmici posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Prva utakmica u Rijeci završila je s 1:1 pa će Ljubljančani igrati u grupnoj fazi natjecanja pred dobro popunjenim tribinama stožastog stadiona. Protiv favoriziranog hrvatskog prvoligaša pokazali su izvrsnu partiju u prvom poluvremenu i već su mu postigli četiri pogotka te tako odlučili plasman u grupnu fazu konferencijske lige. Drugi uzastopni proboj u grupnu fazu donijet će gotovo tri milijuna eura Olimpiji, koja pod vodstvom Victora Sancheza ne zna za poraz u 12. utakmici sezone.

Brzo je bilo jasno kamo će utakmica naginjati. Nakon nešto više od minute Olimpija je zabila kada je nakon dugog dodavanja Raul Florucz utrčao iza leđa riječke obrane i potom s ruba šesnaesterca povisio na 1:0 te je morala intervenirati policija koja je ponovno skočila na noge u 13. minuti kada je nakon dobrog dubinskog ubačaja Agustina Doffa Pedro Lucas probio lijevu stranu šesnaesterca, a zatim poslao loptu prema daljoj vratnici do usamljenog Charlesa Thalissona koji je iz blizine udvostručio prednost. 17. minuta Domaći su bili blizu trećeg pogotka, ali Dino Kojić u srcu šesnaesterca promašuje zicer. No, isti je igrač uspješno zaključio kontru u 35. minuti za 3:0, nakon što je Lucas ukrao loptu Riječanima na sredini igrališta i "u vatru poslao mladog suigrača".
 

Navijači se pobrinuli za prekid utakmice

Pred sam kraj prvog poluvremena ponovno su pogodili razigrani zeleno-bijeli. Thalisson je povisio na 4-0 nakon što je nakon lijepog dodavanja Kojića postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Odmah nakon početka drugog poluvremena Marko Brest imao je novu priliku za Olimpiju, ali je gađao vratara Rijeke Martina Zlomislića, a odmah nakon toga usamljeni Lucas glavom iz kuta izveo je prekid nakon sat vremena igre kada su bacili hrpu baklji na teren i među gledatelje. Sudac je nakon pet minuta poslao momčad u svlačionicu, a nakon još 20 minuta i pražnjenja tribine s gostujućim navijačima igrači su se vratili na teren.
 

No, prave igre više nije ni bilo, Riječani su izvjesili bijelu zastavu, a Olimpija, koja je u 89. minuti imala novu priliku preko Dioga Pinta, izvanrednim je uspjela sačuvati malo snage za sljedeće oglede. prednost. U grupnu fazu kreće 3. listopada, a konkurenti će joj biti izabrani na ždrijebu u petak u 14.30 sati.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.