Vrijeme je za sarmu! U blagdansko doba na stolu ne bi smjela nedostajati sarma. Volite je, ali više ne jedete meso? Ovo je recept za vas

Može li sarma bez mesa? Naravno i odlična je bilo sa gljivama, bilo sa šampinjonima umjesto junetine i svinjetine.

S vama dijelimo fenomenalan recept za vegetarijansku sarmu.

Svi sastojci su zdravi, ali po okusu nećete niti primijetiti da je jelo vegetarijansko.
 

Vrijeme je za sarmu! U blagdansko doba na stolu ne bi smjela nedostajati sarma. Volite je, ali više ne jedete meso? Ovo je recept za vas Ulrike Leone / Pixabay
23. 12. 2022

U blagdansko vrijeme na stolu ne bi smjela nedostajati sarma. Riječ je o jelu od zelja i mesa bez kojeg božićni i novogodišnji praznici ne bi bili potpuni.

Ako je volite, a ne jedete meso, s vama dijelimo fenomenalan recept za vegetarijansku sarmu. Na vama je da ga pripremite i probate sa svojim domaćim.

TREBATE:

  • 20 listovA kiseloga zelja
  • 500 grama gljiva (preporučamo šampinjone), mogu i orasi
  • 200 grama riže
  • crveni luk
  • ulje
  • papar
  • sol
  • mrkva

Kako je pripraviti:

Postupak je isti kao i za obične sarme. Sve što trebate učiniti je propirjati luk i mrkvu, a zatim i gljive. Neki koriste i orahe umjesto mješanog mesa.
 

Dodajte opranu rižu i dinstajte dok ne dobijete nadjev. Dobiveni nadjev uvaljati u kiseli kupus, pa kuhati na laganoj vatri. Dober tek!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.