Vrijeme je za sarmu! U blagdansko doba na stolu ne bi smjela nedostajati sarma. Volite je, ali više ne jedete meso? Ovo je recept za vas
Može li sarma bez mesa? Naravno i odlična je bilo sa gljivama, bilo sa šampinjonima umjesto junetine i svinjetine.
S vama dijelimo fenomenalan recept za vegetarijansku sarmu.
Svi sastojci su zdravi, ali po okusu nećete niti primijetiti da je jelo vegetarijansko.
U blagdansko vrijeme na stolu ne bi smjela nedostajati sarma. Riječ je o jelu od zelja i mesa bez kojeg božićni i novogodišnji praznici ne bi bili potpuni.
Ako je volite, a ne jedete meso, s vama dijelimo fenomenalan recept za vegetarijansku sarmu. Na vama je da ga pripremite i probate sa svojim domaćim.
TREBATE:
- 20 listovA kiseloga zelja
- 500 grama gljiva (preporučamo šampinjone), mogu i orasi
- 200 grama riže
- crveni luk
- ulje
- papar
- sol
- mrkva
Kako je pripraviti:
Postupak je isti kao i za obične sarme. Sve što trebate učiniti je propirjati luk i mrkvu, a zatim i gljive. Neki koriste i orahe umjesto mješanog mesa.
Dodajte opranu rižu i dinstajte dok ne dobijete nadjev. Dobiveni nadjev uvaljati u kiseli kupus, pa kuhati na laganoj vatri. Dober tek!