Krava kupuje i kozmetiku! Prošetala šoping centrom na otoku Krku! Stručnjaci upozoravaju

 “Krava je došla vidjeti što nude Konzum i Bipa”, a svako malo zalegne u hladovini obližnjeg posjeda!

Nedostajalo je samo da životinja ode u špeceraj. Možda je zbog vrućine, možda je samo sekunda nepažnje što se u Omišlju na Krku u shopping centru događa nešto što ne pamte.


 

Krava kupuje i kozmetiku! Prošetala šoping centrom na otoku Krku! Stručnjaci upozoravaju Shopping centar Omišalj
18. 7. 2024

Kako biste izgledali da pokraj vas prođe krava dok lutate trgovačkim centrom? Vjerojatno jako debeo! Tako su neki dan izgledali svi koji su kupovali u Omišlju na Krku Nitko ne zna kako se ne tako mala krava uspjela ušuljati u dućane, no jasno je da joj ovih dana klimatizirane prostorije odgovaraju barem jednako. itko drugi. . “Krava je došla vidjeti što nude Konzum i Bipa”, samo je jedan od komentara mještana. Kako prenose hrvatski mediji, tri su krave pasle na travnjaku pokraj trgovačkog centra kada je jedna od njih očito odlučila da joj je dosta vrućine. Sasvim mirno i neometano (koliko je to bilo moguće) šetala je između trgovina, no unatoč tome, zaštitar ju je ispratio van. U centru je bio dovoljno dugo da postane prava atrakcija.

Nekoliko minuta nakon što je krava ispraćena iz centra, vlasnik je došao po nju i druge dvije i odveo ih kući. “I ona je zgodna”, glasili su brojni komentari. Uz to, čuju se i posve ozbiljni i nimalo duhoviti apeli da i domaće životinje ovih dana trebaju biti vrlo oprezne - stalno im je dostupan hlad i svježa voda. Za stoku u staji hlađenje je poseban izazov, o čemu se moraju pobrinuti njihovi vlasnici. Stručnjaci na stranicama Veterinarske stanice Cerknica savjetuju sljedeće:

"Na temperaturama iznad 27 °C goveda počinju doživljavati fiziološki stres, jer pokušavaju kontrolirati tjelesnu temperaturu. Iako na ovoj temperaturi goveda nisu u opasnosti od uginuća od topline, njihova prva i najvažnija funkcija je regulacija tjelesne temperature, zato stočari moraju imati plan regulacije topline u staji kako do toga ne bi došlo.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.