Neprepoznatljiv, tako dobar i posve friško- ovo je novi Ford Capri!

Stiže novi Ford Capri, ovoga puta u ruhu coupé crossovera s električnim pogonom posuđenog od Volkswagena.

Neprepoznatljiv, tako dobar i posve friško- ovo je novi Ford Capri! Ford
17. 7. 2024

Napisao: Matjaž Gregorič

U Fordu bez zadrške spajaju stara imena s novim automobilima, čak i ako su konceptualno potpuno različiti. Nakon Explorera i Mustanga, Capri je sada povučen iz povijesti. Da vam osvježimo pamćenje, Ford je predstavio originalni Capri coupe 1969. i ubrzo je postao bestseler, s gotovo 1,9 milijuna proizvedenih do kraja 1986. godine.

Novi Ford Capri, kao coupe električni crossover s pet vrata, naravno, nema nikakve veze s prvotnom idejom. Tehničku bazu dijeli s Explorerom, odnosno s Volkswagenom ID.4/ID.5 i Škodom Enyaq. Bit će dugačak 4,63 metra, a prtljažnik će mu se smjestiti od 570 do 1510 litara.

Osnovni model imat će stražnji sinkroni motor snage 210 kW i okretnog momenta 545 Nm. Pokreće ga baterija od 77 kWh koja se može puniti do 135 kW, a puni se između 10 i 80 posto u 28 minuta. Kod modela s pogonom na sva četiri kotača, koji ima ugrađenu bateriju kapaciteta 79 kWh, punjenje nije mnogo brže, traje 26 minuta, iako je maksimalna snaga punjenja 185 kW. S dodatnim asinkronim motorom na prednjoj osovini, njegova sistemska snaga iznosi 250 kW. Obje verzije imaju najveću brzinu od 180 km/h, a WLTP domet do 630 kilometara.

Ford još nije otkrio kada će točno novi Capri biti dostupan prvim kupcima, no budući da je riječ o automobilu temeljenom na poznatom modelu, premijera će vjerojatno biti prije sljedećeg proljeća.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.