24 sata parkinga u Poreču 85 eura! Lude cijene parkiranja kampera u Hrvatskoj; za 24 sata na parkingu više nego za parcelu u kampu

Ludo da ne može luđe! Deremo kampere k'o sansku kozu! Putovanje kamperom daleko je od jeftinog, što dokazuju i cijene parkirališta u Hrvatskoj.

24 sata parkinga u Poreču 85 eura! Lude cijene parkiranja kampera u Hrvatskoj; za 24 sata na parkingu više nego za parcelu u kampu Facebook
21. 6. 2024

Posljednjih godina cijene parkinga za kampere u Hrvatskoj postale su aktualna tema među putnicima i ljubiteljima kampiranja. Cijene parkinga stalno rastu, što je posebno vidljivo na popularnim turističkim mjestima.
 

Nacionalni park Brijuni

Jedan od najočitijih primjera je Nacionalni park Brijoni, gdje ćete za 24-satno parkiranje morati platiti 40 eura. Naravno, to znači da možete i prenoćiti na parkingu, ali imajte na umu da ćete drugdje PZA platiti puno manje bez tuševa i ostale infrastrukture. Općenito, to je popriličan iznos ako želite posjetiti Brijun samo na nekoliko sati. To je prilično visoka cijena u usporedbi s obližnjim kampovima, gdje možete prenoćiti za gotovo upola manje ako uzmete. u obzir neke promocije i popuste. Ovakav nesrazmjer cijena ostavlja mnoge putnike u dilemi isplati li se parkirati bliže atrakciji ili odabrati udaljeniju, ali jeftiniju alternativu.

Šokantan primjer iz Poreča

Nedavna objava na Facebooku dodatno je uzburkala RV zajednicu. Na Facebooku je kružio post s primjerom parkirališta u blizini Poreča, u vlasništvu autobusnog prijevoznika, gdje za 24-satno parkiranje traže nevjerojatnih 85 eura. Autor objave je napisao: "Jučer smo prošli pored ovog parkirališta u blizini Poreča. OK, ima struje i vode, ali 17 eura na sat ili 85 eura noćenje je apsurdno. To je više nego dvostruko više od onoga što biste platili za parcelu u obližnjem kampu! Nalazi se na bučnoj lokaciji pored autobusnog kolodvora."

Ispod objave nizali su se različiti komentari. Neki brane vlasnike parkirališta jer smatraju da oni imaju pravo određivati ​​cijene svojih usluga. Drugi upozoravaju na neodrživost takvih cijena koje su mnogim putnicima nedostupne.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.