Njenoj priči nema kraja, Lada Niva ide u svjetliju budućnost s novim svjetlima

Najstariji model ruskog Avtovaza ponovno je doživio (malu) modernizaciju, ovoga puta u pogledu svjetlosne opreme.

Njenoj priči nema kraja, Lada Niva ide u svjetliju budućnost s novim svjetlima Avtovaz
25. 9. 2024

Napisao: Matjaž Gregorić

Jedan od najizdržljivijih terenskih automobila koji će za tri godine dočekati Abrahama očito još neće otići u povijest. Naprotiv, u ruskom Avtovazu pripremili su još jednu relativno malu nadogradnju za Ladu Nivu, naime, kompaktnom su SUV-u dali dnevna svjetla sa svjetlećim diodama.

Kao što je poznato, LED dnevna svjetla su pouzdanija i izdržljivija u usporedbi s tradicionalnim žaruljama sa žarnom niti. Osim toga, svjetlo je 1,5 puta jače, a parkirna svjetla svijetle 2,5 puta jače. To ne samo da pozitivno utječe na sigurnost prometa, već i poboljšava ravnotežu potrošnje energije.

Takvo će dnevno osvjetljenje dobiti sve izvedbe najstarijeg Ladinog automobila, osim osnovne opreme. Osim toga, vratili su u paletu boja zlatno-smeđi bravo, koji se zove korijander, a već u proljeće su uz posebnu opremu nazvanu Bronto ugradili sustav protiv blokiranja kotača i 1,7-litreni benzinski motor koji razvija 61 kilovat (83 KS) i zadovoljava ekološki standard Euro 5. Prije toga, kompaktni SUV je bio opremljen Euro 2 motorima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.